Omniva jaekanali kliendikogemuse juht Siim Tammesalu ütleb, et nn miljoni mündi korjekampaania vastu on inimeste huvi äärmiselt suur. „On väga rõõmustav, et kampaania inimesi kõnetab ja kodudes seisvaid münte soovitakse ringlusse tuua,“ sõnab ta. Tammesalu toob välja, et peab arvestama siiski sellega, et suure huvi tõttu võib pangakontorites ooteaeg teatud kellaaegadel üsna pikk olla – mündilugemismasin seab teenuse tempole omad piirangud.

Reede hommiku seisuga oli kogutud juba ligi 400 000 euromünti. „Suurest huvist tulenevalt on selge, et meie eesmärk – saada kokku miljon münti – täitub oodatust oluliselt varem,“ ütleb Tammesalu.

Münte saab korraga tuua kuni 3 kilogrammi või 200 euro ulatuses. „Inimesed tulevad kilekottide, karbikeste ja hoiupõrsastega ning soovivad vahetad väga erinevaid koguseid – kõige väiksem summa on hetkel olnud 41 senti, aga palju on ka inimesi, kes tulevad suurima võimaliku 3 kilogrammiga,“ räägib Tammesalu.

Kampaania eesmärk on tuua rohkem väikeseid punaseid euromünte tagasi ringlusse, et vähendada nende tootmist ja sellega sularaha keskkonnajalajälge. Münte saab vahetada Tallinnas Järve ja Tartus Kvartali postkontoris tasuta kuni miljoni mündi kogumiseni. Tasuta kampaania lõpeb hiljemalt 22. oktoobril ja sealt edasi kuni aasta lõpuni on mündivahetuse teenustasu 5%.