Alates 2018. aastast kehtib tööandjatele maksuvabastus eraravikindlustuse kindlustusmaksetele kuni 400 eurot töötaja kohta aastas. Üle selle piirmäära rakendub erisoodustusmaks. Mullu Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) ja Turu-uuringute AS-i koostöös valminud uuringust selgus, et tööandja täiendava ravikindlustusega sooviks liituda 46 protsenti elanikkonnast ehk pea pooled eestimaalased. Sagedamini soovivad seda 31–40-aastased ja mitte-eestlased. Neljandik elanikkonnast ei ole sellisest kindlustusest veel midagi kuulnud.

EKsL-i andmetel on tänavu esimesel poolaastal teinud vabatahtliku ravikindlustuse 1280 tööandjat, kes on kindlustanud kokku 54 600 töötajat.

„Tervis on meile kõigile oluline ja et töö sujuks, on tööandjale olulised terved töötajad. Kui töötajat tabab mõni terviseprobleem, võivad järjekorrad arsti juurde olla koguni pool aastat pikad. Tööandja ravikindlustusega ei pea aga töötaja nii kaua ootama, vaid võib oma tervisemuredele lahenduse saada juba paari päevaga,“ mainib Lüüs-Likk.

Töötajad ja tööandjad peavad tervise eest hoolitsemist aina tähtsamaks ning mõlemad on valmis sellesse rahaliselt panustama. Vajadus hambaravi ja eriarstiabi järele on alati suur olnud, viimasel ajal kasvab järjest huvi ka vaimse tervise teenuste järele. Lisaks pakutakse pakettides võimalust kindlustada kriitilistest haigustest tulenevate ootamatute kulude vastu.

„Tihtipeale on riiklikult rahastatud raviteenustele pikad järjekorrad ja seetõttu sõlmib üha rohkem tööandjaid oma töötajate kaitseks ravikindlustuse lepingu, mis tagab neile kiirema juurdepääsu eriarstiabile ning katab ka hambaravi, psühholoogilist nõustamist ja muid raviteenuseid. Täiendav ravikindlustus on osutunud praktikas vajalikuks ja ühtlasi on see kõrgelt hinnatud osa töötajate motivatsioonipaketist,“ kinnitab tootejuht.

Lähemalt ja pikemalt kuula vabatahtlikust tervisekindlustusest juba saatest. Lisainfot ravikindlustuse kohta leiad ka ERGO ja BTA kodulehtedelt!

BTA tootejuht Olga Trošin ja ERGO ravikindlustuse riskijuht Janika Lüüs-Likk. Saadet juhib ajakirjanik Martin Hanson (keskel).

Jaga
Kommentaarid