See tähendab, et emissiooni algne 25 miljoni eurone maht märgiti 16,3-kordselt üle. Seetõttu otsustas LHV kasutada õigust suurendada emissiooni mahtu 35 miljoni euroni. Pakkumine algas 12. septembril ning lõppes eile.

„Märkimistulemused näitavad, et kokku said hea pakkumine ning investorid, kellel on usk ja usaldus meie tegemiste vastu. Kaasatud kapitali toel saame toetada oma kapitalibaasi, jätkata ärimahtude kasvatamist ja tugevdada turupositsiooni nii Eestis kui Ühendkuningriigis. LHV plaanib kapitali- ja võlakirjatehinguid ka tulevikus,“ ütles LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Kooskõlas Finantsinspektsiooni poolt registreeritud LHV Groupi allutatud võlakirjade prospektiga otsustas LHV Groupi juhatus emissiooni märkimistulemused, emissiooni mahu ja pakutavate võlakirjade jaotuse järgmiste põhimõtete järgi:

  • kõik sama märkija poolt esitatud märkimiskorraldused summeeriti;

  • LHV Panga varasemate klientide ja LHV Groupi varasemate investorite kuni 2000 euro suurused märkimised rahuldati täies mahus;

  • LHV Panga varasematele klientidele ja LHV Groupi varasematele investoritele jaotati 3,106% nende märgitud mahust, mis on suurem kui 2000 eurot;

  • komakohtadega võlakirjade arv ümardati allapoole lähima täisarvuni;

  • teistele investoritele võlakirju ei allokeeritud.

Näiteks selleks, et kolme võlakirja kätte saada 3000 euro eest, pidi märkima 35 000 euro eest võlakirju.

LHV Group väljastas emissiooni tulemusel 35 000 allutatud võlakirja nimiväärtusega 1000 eurot, intressimääraga 10,5% aastas ja lunastustähtajaga 29.09.2033. Allutatud võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele 29. septembril või sellele lähedasel kuupäeval ning noteeritakse Nasdaq Tallinna Börsi Balti võlakirjade nimekirjas 2. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval. Kokku on uue võlakirjaprogrammi alusel võimalik kaasata kuni 200 miljonit eurot.

Võlakirjapakkumised pole seni Eestis olnud sedavõrd populaarsed kui IPO-d. Näiteks osales aasta alguses Bigbanki võlakirjaemissioonis 1887 investorit. Seni populaarseim aktsiapakkumine on aga Enefit Greeni IPO, kus osales enam kui 60 000 investorit.