APF Holdings soovib IPO käigus kaasata 7 miljonit eurot ning eesmärgiks on jõuda sügise jooksul Nasdaq Balti börsile. Ettevõte teeb IPO ajakava ja muud detailid teatavaks pärast prospekti kinnitamist.

Kolmapäeval Läti Pangale esitatud IPO prospektis on muu hulgas välja toodud pakutavate aktsiate arv ja hind, ajakava, aktsiate jaotamise põhimõtted ning ettevõtte edasised arenguplaanid. „Prospekti esitamisega oleme lõpetanud olulise osa IPO ettevalmistavalt tööst. Nüüd ootame prospekti ülevaatamist ja kinnitamist ning keskendume järgmistele etappidele,“ ütles APF Holdings juhatuse esimees Jurijs Adamovičs.

APF plaanib kasvatada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60% ja müügitulu enam kui kaks korda. Ettevõte soovib IPO käigus kaasatava 7 miljoni euro suuruse investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks linnuhoonet ja laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust. Selle tulemusena saab APF suurendada oma aastast toodangut seniselt 115 miljonilt munalt 180 miljonile ja kasvatada munakanade arvu 415 000-lt 665 000-ni. Ettevõte prognoosib käibe kasvu 11 miljonilt eurolt (aastal 2022) umbes 25 miljoni euroni (aastal 2025).

APF pakub hetkel Eesti turul oma kaubamärgi all õrrekanade mune Rimi kauplustes. Järk-järgult on kavas laiendada müügivõrku ka teistesse poekettidesse ja laiendada tooteportfelli.

APF Holdingsi asutas 2017. aastal Jurijs Adamovičs, et võtta üle ja moderniseerida Alūksnes asuv 60 aastat vana linnukasvatusettevõte. Tänapäeval koosneb APF Holdings grupist ettevõtetest, mis tegelevad linnukasvatuse ning kanamunade tootmise ja turustamisega, samuti gaasi- ja orgaaniliste väetiste tootmisega osana linnukasvatustegevusest.