Et nafta võib saada kvartali üheks suurimaks tõusjaks polnud küll täielik üllatus, kuid populaarsuselt jäi see siiski alla nii Nvidia kui Teslale panustajatele. Viimaste lennukas tõus viimasel kolmel kuul samas jätkunud ei ole. USA enimjälgitud S&P 500 aktsiaindeks langes kvartalis 3,65% ning Tallinna börsiindeks kukkus 1,62%.

Keskpankade intressid on kerkinud rekordtasemeteni ning seetõttu on aktsiate kõrval väga atraktiivseks muutunud kindlat intressi maksvad võlakirjad ning nende ostmiseks on osaliselt müüdud aktsiaid, seda nii siinsel börsil kui ka globaalsel tasandil. Selle ilmekaks kohalikuks näiteks on pea 408 miljoni euro eest huvi LHV 10,5% intressiga võlakirjade vastu.

Börsiennustus 2023

Kvartalimängu võidab see, kes kvartali jooksul enim kasumit teenib. Iga kvartali alguses saad uued panused teha või jätkata automaatselt samade valikutega.

  • Iga kvartal saab suurima kasumiga mängija auhinnaks 150€ kätte.

  • Peavõidu 1000€ kätte saab see, kes kõikide kvartalite peale kokku suurima kasumi teenis.

  • Kokku on seega võimalik aasta jooksul võita kuni 1600€.

Kvartali võitjad

Nafta rühkimine 100 dollarilise barrelihinna poole tähendas, et Börsiennustuse III kvartali edetabelist leiab ainult nafta hinnale panustajad. Kvartali võit läks seekord jagamisele ning loosi teel võitis kasutaja A3, kellele soovime 150 euro võitmise puhul palju õnne!

Aasta lõpp läheneb

Aasta lõpuni on jäänud vähem kui kolm kuud ehk selgemaks hakkab saama Börsiennustus 2023 üldvõitja. III kvartali lõpuks on pea 1100 kasumi teeninud kasutaja did_191236, kes on panustanud Nvidia ning Tesla aktsiatele. Üldtabeli teisel kohal on MadisL, kes panustab samuti Nvidia aktsiale. Üldtabeli kolmandalt kohalt leiab Eedu P, kes on panustanud LHV Groupi, Meta Platformsi ning Tesla tõusule.

Miski pole samas veel kindel. Kui börsid peaksid langema ning seni kõrget lendu teinud Nvidia ning teised aktsiad samuti oluliselt madalamale kukkuma, siis sulab ka praeguste liidrite kasum väiksemaks. Taganttulijate ülesandeks on samas üles leida just viimase kvartali suurimad tõusjad või paremini vastu pidavad instrumendid.