Eurora Solutions OÜ esitas neljapäeval, 28. septembril Harju maakohtule pankrotiavalduse.

„Ettevõttel puuduvad tänasel päeval piisavad käibevahendid, et tekkinud kohustusi katta, ning investorid otsustasid lisainvesteeringuid mitte teha. Edasine tegevuskava sõltub kohtu otsusest,“ Eurora Solutions OÜ juhatuse liige Kaie Hansson.

Septembri alguses teatas Eurora ettevõtte restruktureerimisest ja koondas globaalselt 111 töötajat, neist 80 Eestis.

„Koondamiste eesmärk on ettevõttele täpsema fookuse seadmine ja kulubaasi vähendamine, et järgmisel aastal kasumisse jõuda,“ põhjendas Eurora juhatuse liige Kaie Hansson. „Seame müügifookuse kliendile lähemale Aasia turgudel. Uue turuna näeme suurt potentsiaali ka Ladina-Ameerikas.“

Ettevõte soovis jätkata

Eurora on kaasanud olemasolevatelt investoritelt lisaraha. „Meie kliendibaas on tugev ja kasvab, ent peame oma kulusid vähendama, et olla pikemas vaates jätkusuutlik. Seetõttu tuli võtta vastu otsus töötajate koondamiseks,“ ütles Kaie Hansson septembris.

Eurora grupi käive 2021. aastal oli 5 miljonit ja 2022. aastal 20 miljonit eurot. Alles eelmisel aastal kaasas ettevõte koguni 40 miljonit eurot.

Eurora B2B platvorm muudab piiriülese kaubanduse maksud, nõuetele vastavuse kontrolli ja muud tolliteenused automaatseks. Ettevõttel on üle 300 kliendi, muuhulgas maailma juhtivad pakiveoettevõted DPDgroup ja SkyNet ning globaalne e-kaubanduse platvorm Wish.