Bitcoin alustas kuud 23 919 € peal ning jõudis kuu viimaseks päevaks 25 547 € juurde. Kuusisesed liikumised jäid krüpto kohta tagasihoidlikuks, madalaim punkt oli 23 337 ning kõrgeim jäigi kuu lõppu, mille viimastel päevadel algas tõus.

Ühe Ethereumi sai septembri alguses soetada 1518 € eest, kuu viimasel päeval aga 1587 € eest. Kõige soodsamalt aga sai selle kätte 12. septembril, mil hind käis ära 1431 € juures. Oma tipu saavutas ETH samuti kuu viimasel päeval.

BNB startis septembris ümmarguse 200 € peal, tõustes kuu lõpuks 204 € juurde. BNB madalaim punkt oli 191 € ning kõrgeim 207 €. Väiksematest krüptovaluutadest tegid aga võimsaid tõuse erinevaid plokiahelaid ühendada võimaldav Chainlink (+35%) ja detsentraliseeritud otsustusplatvorme võimaldav MakerDAO (+37%).

Krüptoturu volatiilsus ja kauplemisaktiivsus oli erinevatel andmetel pigem tagasihoidlik. Ka korrelatsioon traditsiooniliste aktsiaturgudega oli septembris pigem kõrge ning suurimaks hinnamõjutajaks on ikkagi USA keskpank oma intressitõusudega. Positiivsust süstis kuu viimastel päevadel ka USA valitsuse kokkulepe ajutiseks lahenduseks võlalae tõstmisel.

Vaadates lähemasse tulevikku, siis oktoober on ajalooliselt olnud tõusukuu ning krüptokogukond on võtnud kasutusele inglisekeelse uudissõna „uptober“ (up ehk üles + oktoober). Optimismi toidab umbes poole aasta pärast ees ootav Bitcoini pooldumine, krüptovaradest koosnevate ETF’ide lubamine USA börsidele ja web3 tehnoloogiate kasutuselevõtu määr.