Kasutatud, vähekasutatud ja uute kaupade müük kasvas tänavu üheksa kuuga 28 protsenti, ulatudes 11 miljoni euroni ning jõudis kolmandas kvartalis 4 miljoni euroni, mis näitab 16% kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

„Näeme, et ühiskonna harjumused on tasapisi muutumas ning üha enam inimesi pooldab taaskasutust, panustades seeläbi ringmajanduse edendamisse. See on samm rohelisema tuleviku suunas, kus me kõik vastutame ressursside mõistliku kasutuse ja investeeringute eest rohelisse majandusse. Oleme loonud kogu Lätis sobiva infrastruktuuri enam kui 90 filiaaliga, mis julgustab inimesi ostma kasutatud või vähekasutatud kaupu, samuti müüma edasi asju, mida nad enam ei vaja.“ selgitas DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

Ādmīdiņš lisas ka, et aasta esimese üheksa kuu tulemused kaubandussegmendis kinnitavad, et igaüks meist saab olla osa nii ringmajanduse põhimõtete edendamisest ühiskonnas kui ka positiivsemate tarbimisharjumuste algatajaks.

Seevastu kasvas pandilaenude väljastamine üheksa kuuga 26%, ulatudes 17,6 miljoni euroni. 2023. aasta kolmandas kvartalis väljastati laene 5,9 miljoni euro eest ehk 11% rohkem kui aasta varem.

Tarbimislaene väljastati 2023. aasta üheksa kuu jooksul 51,6 miljonit eurot ehk 18% rohkem kui mullu samal perioodil, samas kui kolmandas kvartalis väljastati laene 17,6 miljonit eurot, mis on 4% rohkem kui 2022. aastal kolmandas kvartalis.

Ettevõte on 2023. aasta üheksa kuuga väljastanud laene kokku 69,2 miljoni euro väärtuses, kasvades 20%.

DelfinGroup parandab pidevalt laenuportfelli kvaliteeti ja arendab klientide hindamisprotsessi – see väljendub laenuemissiooni mõõdukas kasvus 2023. aasta kolmandas kvartalis. Selline lähenemine tagab üheaegselt tasakaalustatud kasvu ja pikemas perspektiivis madalama riskiga laenuportfelli.

Jätkates suurima ringmajanduse kaupluste võrgu Banknote arendamist, avas DelfinGroup uutes ruumides aadressil Audēju tänav 6 Läti vanima pandimaja - Riia Linna Pandimaja, kus klientidele pakutakse veelgi suuremat, spetsiaalselt valitud valikut restaureeritud ja uusi ehteid, erinevat tüüpi portselannõusid, kunstiesemeid, käekellasid ja kalliskive.

AS DelfinGroup on litsentseeritud tehnoloogiapõhine finantsteenuste ettevõte, mis asutati 2009. aastal ning tegutseb kaubamärkide Banknote ja VIZIA all.