Tänase Tallinna börsi põhinimekirja käive oli ligi 771 tuhat eurot. Kõige suurima kauplemiskäibega väärtpaber kogu Baltikumi turul oli Ignitis Grupe (419 860 eurot). Kõige enam tehinguid tehti Enefit Greeniga (795 tehingut).

Protsentuaalselt näitasid täna suurimat tõusu Clevon ja Modera, ehkki mõlema kauplemiskäive jäi võrdlemisi tagasihoidlikuks - ligi 2500 euro kanti. Kõik Baltikumi indeksid on täna miinuses. Kõige suuremas miinuses on Riia indeks (-0,27%), seejärel Tallinn (-0,24%) ja Vilnius (-0,03%). Tõusjaid on täna 11 ja langejaid 12.

Mis veel toimus?

  • Riigifirmadest on kõige tõenäolisemad erastamiskandidaadid need, kus riigi huvi on tulu teenida, märgivad eksperdid. Loe lähemalt.

  • Võlakirjaturul toimuv murendab finantsturgude jalgealust, kardetakse, et kõrgemad intressid toovad kaasa midagi ootamatut. Loe lähemalt.

  • Monesel tuleb otsustada, kas valida prioriteediks kasum või kasv. Uuel pangandusplatvormil nähakse suurt tulevikku. Loe lähemalt.

  • Automüügi tarkvaraettevõte Modera käesoleva aasta üheksa kuu tulud ulatusid 1,58 miljoni euroni, mis ületas eelmise aasta sama perioodi käivet 46% võrra. Modera on viimased 2,5 aastat suutnud järjepanu aastas kasvada enam kui poole võrra. Loe lähemalt.

  • Kaitsetööstuse tarnija Renk teatas eile hilisõhtul, et peatab aktsiate esmase avaliku pakkumise finantsturgudel valitseva ebakindluse, vahendab Bloomberg. Loe lähemalt.

  • Kauplemisplatvormi Admirals tulud on sel aastal oluliselt vähenenud, kuid ettevõtte juht ei näe selles erilist probleemi, kuna klientide arv on tegemas suurt kasvu. Loe lähemalt.

Clevon keskendub järgmisel paaril aastal peamiselt USA turule

Seni põhiliselt Euroopa riikides oma robotkulleritega pilootprojekte teinud Clevon plaanib keskenduda järgmisel paaril aastal põhiliselt USA turule ja võtta seal valmistoidu veo teenuse käima saamise oma tiimi peamiseks fookuseks, kirjutatakse teates.

Eelmise aasta sügisest on Clevoni roboteid testitud USA teedel ja alates sellest suvest on Clevonil ka ametlik kommertsteenuse kogemus USA-s. USA-s on täna üle 1,4 miljoni autojuhi, kes igapäevaselt toimetavad toitu ja kaupu tarbijatele koju kätte. Clevon plaanib hakata USA-s pakkuma kättetoimetamise teenust, kuid inimkullerite asemel teeb seda robotitega.

Clevoni hinnangul aitab USA turule laienemise plaan kaasa ka potentsiaalsete investorite leidmisel, arvestades, et tegemist on ühe populaarseima turuga ja ka teenusega.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on kõik suuremat Euroopa indeksid plussis. Kõige suuremat tõusu näitab kirjutamise hetkel Hispaania börsi peamine indeks IBEX 35 (+0,77%). Plusspoolel on ka Stoxx 600 (+0,5%).

USA turul on jällegi mitmed indeksid miinuses. Suurimat kukkumist näitab nafta (-1,22%). Samuti oluliselt kukkunud ka Nasdaq (-0,25%).