Milline on teie toode?

Nagu šampanja tootmises, peitub ka Raw Edge’i ainulaadsus tehnoloogilisel optimeerimisel, et luua stabiilseid, madala suhkrusisaldusega tooted. Piimhappebakteritega fermenteerimine võimaldab meil looduslikult (köögivilja- ja marjamahlas) esineva suhkru vähendada absoluutse miinimumini ja suurendada väärtuslike ühendite sisaldust, mis on meie organismile kergemini omastatavad kui mistahes sünteetilised või töödeldud lisandid, mida on paljudesse jookidesse ja toitudesse funktsionaalsuse näitamiseks lisatud. Bioaktiivsed ühendid, nagu mineraalained, vitamiinid, rasvhapped, aminohapped ja muud fermenteerimise käigus sünteesitavad fütokemikaalid, toetavad meie tervist läbi parema seedimise, tugevdatud immuunsuse, toitainete parema imendumise ja põletikuliste protsesside vähendamise.

Mis teeb teie joogi eriliseks?

Üks oluline osa meie töös ja tehnoloogias on elusbakterite säilitamine. Seda selleks, et nad toetaksid meie soolestiku mikrobioomi mitmekesisust, aitaksid kaasa üldisele heaolule, aga samal ajal ka maitseksid hästi.

Miks on see kasulik ja kellele mõeldud on?

Tehnoloogia võimaldab meil luua lugematul hulgal teisigi tooteid, mis pakuvad alternatiivi suhkrurikastele ja sünteetiliste lisaainetega toodetele, mida inimesed iga päev tarbivad ja armastavad: joogipulbritest kummikommideni.

Millises faasis teie ettevõte täna on? Kus müüte?

Esimene, juba turule jõudnud toode näeb välja nagu karastusjook, mekib nagu karastusjook, aga päris karastusjook siiski pole. Tegemist on hoopis miljardeid kasulikke piimhappebaktereid sisaldava fermenteeritud joogiga, mis rõõmustab ka nõudlikumaid maitseeksperte ning sobib kõigile. See ei sisalda kunstlikke ja säilitusaineid ega kofeiini, sellele ei ole lisatud grammigi suhkrut ning kaloraaž on ülimadal. Et saaksid muretult oma tervist turgutada. Saadaval on kolm maitset: must sõstar, draakonivili ning ananass. Leiad need täna Tallinna Kaubamaja Toidumaailmast, SIP Tallinnast, Viru Burger Tallinna restodest ja Kadriorus Gourmet Coffee’st. Praegu on fookuses, et meie jook jõuaks võimalikult paljude inimesteni üle Eesti.

Raw Edge on loodud teadlikule inimesele, kes soovib teha head oma tervisele, ent soovib nautida tuttavaid maitseid ja funktsionaalsust.

Teaduslikud uuringud ütlevad, et suur osa inimestest on kaotanud olulise osa meile tähtsatest kõhubakterite liikidest, kes aitavad näiteks lagundada kiudaineid ja toodavad soolestiku kaitseks rasvhappeid. Ka eestlaste mikrobioomi ning bakterite liigirikkus on viimase piiri peal hea, aga tulevik paistab tume, kui jätkame ületöödeldud ja suhkrurikaste toitude söömist.

Hea uudis on see, et me saame soolestiku mikrobioomi taastumist oluliselt toetada, kui sööme rohkem piimhappebakteriterikkaid toite, nagu pastöriseerimata hapukapsas, kimchi, keefir või mistahes fermenteeritud toidud ja joogid. Ja muidugi Raw Edge :)

Millised on teie ambitsioonid?

Meie töös on kesksel kohal kohalik tooraine ja lühikesed tarneahelad ning seda soovime tagada ka kõigil sihtturgudel. Soovime anda oma panuse toidusüsteemi paremaks ning jätkusuutlikumaks kujundamisse ja inimeste tervise parandamisse, tegemata seejuures järeleandmisi maitse osas. Praegu käibki EIT Food TeamUpi programmi raames töö esimese välisturu valideerimise suunal.