Seppälä loodi Soomes juba Teise maailmasõja eel ning pärast võõrvõimude lahkumist Eestist laieneti ka siia. Alguses tegutses firma Stockmanni alt, kuid eelmise kümnendi algusaastail asutati eraldi firma.

Kümnendi keskel müüs Soome Stockmann Seppälä eraomanike kätesse ning paar aastat kestnud majandusraskuste järel läks Soome Seppälä 2017. aastal lõplikult pankrotti. See aga tõmbas vee alla ka Eesti Seppälä.

Eestlane on hinnatundlik

Eestisse jõudsid Seppälä kauplused alles eelmise sajandi lõpus. Keti sünd jääb kaugelt varasemasse aega – Seppälä loodi Soomes 1930. aastal ning sai tuntuks peamiselt naisteriiete poena.

1980. aastatel proovis Seppälä laieneda ka New Yorki ja Saksamaale, kuid kõige edukamad oldi siiski Baltikumis ning Venemaal. Seppälä ettevõte kuulus aga pikki aastaid Stockmanni korporatsiooni.

Ka Eestis tegutses riidepood pikalt aktsiaseltsi Stockmann alt – kuni 2013. aastani, mil äri liikus Seppälä Estonia OÜ alla. Tehingu hind oli 2,4 miljonit eurot. Esimesel tegevusaastal oli Seppälä Estonia müügitulu üle 2,7 miljoni euro ning kasum üle 165 000 euro.

Majandusaasta aruandes märgiti, et kuigi oli märgata kindlustunde kasvu, üritasid leibkonnad siiski säästa. „Eesti tarbija on endiselt hinnatundlik ja tihtipeale on ostuotsuse tegemiseks määravaks hind. Soe sügis ei soosinud garderoobikaupade müüki. Eesti turule jõudsid ka uued rõivamärgid, mis tekitasid klientide mõningast ümberjagunemist,“ kirjutati toonases majandusaasta aruandes.

Samal aastal saabus Eestisse aga H&M.

Loe pikemalt Geeniusest!