Hagen Bikes soovib teisele avalikule pakkumisele tuua kuni 184 210 aktsiat, mida on ülemärkimise korral võimalus suurendada kuni 421 053 aktsiani. Aktsia hinnaks on 0,95 eurot. Kokku soovib ettevõte teise avaliku pakkumise käigus kaasata investoritelt 175 000 eurot, ülemärkimise korral kuni 400 000 eurot.

Hagen Bikes juhi Kaspar Peegi sõnul toetab uut ärisuunda poliitiline keskkond, mis soodustab liikumist rohelisemate, keskkonnasäästlike ja tervislikumate liikumisalternatiivide poole, aga ka aasta alguses sõlmitud edukas tehing Euroopa ühe suurima rattasõidu jagamisplatvormiga Donkey Republic, kes võttis Saksamaal kasutusele ligi 20 Hagen Bikes kastiratast.

„Positiivse tagasiside tulemusel oleme saanud päringuid mitmelt uuelt Euroopa rattaoperaatorilt ning indikatsioon tellimusteks koos võimalike tarnetega on 2024. aasta esimeses kvartalis juba olemas,“ märkis Peek.

Kui eelmisel aastal müüs ettevõte 113 kastiratast, siis selle aasta lõpuks eeldatavalt ligi 200 ratast. Ettevõtte peamine sihtturg on Saksamaa, kuhu 2023. aasta esimesel poolaastal müüdi ligi 44 protsenti kastirattaid. Müügilt järgnesid Prantsusmaa 23%, Eesti 10%, Holland 8% ja Taani 7%.

Uuele ärisuunale lisaks toob Hagen Bikes 2024. aastal turule amordiga kastiratta. „Eritellimusel oleme amordiga kastirattaid juba tootnud ja tarninud nii Prantsusmaale, Saksamaale kui Rootsi. Lisavedrustusega uus mudel aitab parandada sõidumugavust nii juhile kui kaassõitjatele äärekivide ületamisel,“ ütles Peek.

Kaks aastat pärast börsile tulekut on Hageni tootevalik mitmekordistunud ning hõlmab täna kokku 7 erinevat, nii tavalisi kui elektri toel liikuvaid kastirattaid. Lipulaeva, kaherattalise Flagship mitte-elektrilise kastiratta hind algab 2590 eurost ja elektrilise kastiratta hind 4890 eurost.

Hagen Bikes aktsiate kauplemine Nasdaqi alternatiivturul First North algab 9. oktoobril ning aktsiaid saab märkida 20. oktoobrini, sealjuures on märkimise eesõigus olemasolevatel aktsionäridel, mille ring kinnitatakse 6. oktoobri tööpäeva lõpu seisuga.