Täna kell 10.00 algas elektriliste kastirataste tootja Hagen Bikes aktsiate märkimine. Pakkumisel on kuni 184 210 lihtaktsiat, mida võib suure huvi korral suurendada 421 053 aktsiani. Aktsiad pakub ettevõte hinnaga 0,95 eurot, börsil kaupleb aktsia 0,99 euroga.

Hagen Bikes juht Kaspar Peek ütles, et suurem osa investorite abiga kaasatud rahast kasutab ettevõte tellimuste täitmiseks Euroopa sõidujagamise teenuste turul kasvanud nõudluse tõttu, mis loob võimaluse ettevõtte edasiseks kasvuks.

„Huvi meie kastirataste vastu on üles näidanud juba mitmed suured Euroopa rattaoperaatorid ja kui kõik läheb plaanipäraselt, saame järgmised suuremad tellimused koos võimalike tarnetega täita juba 2024. aasta esimeses kvartalis,“ ütles Peek.

Laienemiseks annab kindlust aasta alguses tehtud tehing Euroopa ühe suurima rattasõidu jagamisplatvormiga Donkey Republic, mis võttis Saksamaal, Kieli linnas kasutusele ligi kakskümmend Hagen Bikes kastiratast.

Kui eelmisel aastal müüs Hagen Bikes kokku 113 kastiratast, siis selle aasta lõpuks eeldatavalt ligi 200 ratast. Ettevõtte peamine sihtturg on Saksamaa, kuhu 2023. aasta esimesel poolaastal müüdi ligi 44 protsenti kastirattaid. Müügilt järgnesid Prantsusmaa 23%, Eesti 10%, Holland 8% ja Taani 7%.

Kastirataste turu kasvu Euroopas ja mujal toetab ettevõtte sõnul poliitiline keskkond, mis soodustab liikumist rohelisemate, keskkonnasäästlike ja tervislikumate liikumisalternatiivide poole. „Huvi kastirataste vastu kasvab terves maailmas, nii ka Eestis, kus näeme linnapildis üha rohkem kastirattaid ja peresid vahetamas autot kastiratta vastu,“ lisas Peek.

Järgmisel aastal toob Hagen Bikes 2024. aasta valikusse amordiga kastiratta, mis aitab parandada sõidumugavust nii juhile kui kaassõitjatele äärekivide ületamisel. Peegi sõnul on nad eritellimusel lisavedrustusega kastirattaid juba tootnud ja tarninud nii Prantsusmaale, Saksamaale kui Rootsi.

Kaks aastat pärast börsile tulekut on Hageni tootevalik mitmekordistunud ning hõlmab täna kokku 7 erinevat, nii tavalisi kui elektri toel liikuvaid kastirattaid. Lipulaeva, kaherattalise Flagship mitte-elektrilise kastiratta hind algab 2590 eurost ja elektrilise kastiratta hind 4890 eurost.

Hagen Bikes aktsiaid saab märkida 9. oktoobril kella 10.00-st kuni 20. oktoobrini kell 16.00-ni. Ettevõtte aktsionäride hulka kuuluvad endine tipprattur Tanel Kangert, Indrek Narusk ja Teet Praks.