Eile avalikuks tulnud automaksu idee on sotsiaalmeedias tekitanud palju lõimesid, millest võtsime välja ühe väikese fragmendi. Nimelt analüütik Peeter Koppeli seinalt, kus ta avaldas rahulolematust, et peab lisaks muudele autoga seotud kuludele maksma veel lisamaksu.

Peeter Koppel: Ma olen üks neist inimestest, kes täiesti objektiivsetel põhjustel ei saa olla ühiskonna tootlik liige (mh. makse maksta) ilma autota. Ja nüüd ma pean siis täiendavat maksu maksma hakkama, sest juhuslikult saan ma sõidetud ka autoga, mis ei ole ümber ehitatud.

Jürgen Ligi (endine minister, Reformierakond): Samuti täiesti objektiivselt ei muutu sinu jaoks õnneks muud kui et su riik saab oma puudujäägi väiksemaks ja autosid saab kübeke vähem.

Koppel vastab: Auto on ostetud palga eest, mille eest on kenasti maksud makstud. Auto ostmisel on makstud kenasti käibekat. Kütuselt tublisti üle poole läheb ka maksudeks. Ma selle kõige juures olen suhteliselt vähe vingunud. Praegu aga tunnen, et mulle tehakse liiga. Põhimõtteliselt.

Olavi Lepp (Swedbank Eesti juht) samas lõimes: mulle tundub, et meie riigivalitsemises on kriis. Juhtimiskriis.Riigieelarve probleemid on selgelt kulude poolel, aga lahendusi otsitakse tulude poolelt. Keegi peab nüüd ruumis olema täiskasvanu ja tegema mõningaid otsuseid ikkagi sealpool eelarvet, kus probleemidel on lastud tekkida.