Grupi 2023. aasta kolmanda kvartali konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli 234,1 miljonit eurot, ületades sellega aasta varasemat müügitulu 8,2%. Üheksa kuu müügitulu oli 694,7 miljonit eurot, kasvades võrreldes 2022. aasta esimese üheksa kuu tulemusega, mil müügitulu oli 628,4 miljonit eurot, 10,5%.

Grupi 2023. aasta kolmanda kvartali konsolideeritud auditeerimata puhaskasum oli 11,2 miljonit eurot, jõudes sellega lähedale energiahindade tõusust vähem mõjutatud 2021. aasta sama perioodi tulemusele, kuid ületas 2022. aasta võrreldava perioodi kasumit 3,4 miljoni euroga. Grupi 2023. aasta 9 kuu puhaskasum oli 24,6 miljonit eurot, mis paranes eelmise aasta võrreldava perioodi tulemusega võrreldes 30,5%.

Maksueelne kasum oli esimesel üheksal kuul 29,9 miljonit eurot, kasvades aasta varasemaga võrreldes 28,2%. Puhaskasumit mõjutas dividendimakse, millelt 2023. aasta I kvartalis arvestati tulumaksu 5,3 miljonit eurot, aasta varem arvestati tulumaksu summas 4,5 miljonit eurot.

„Sarnaselt Eesti üldisele jaekaubanduse olukorrale veab ka TKM Grupi kasvu autokaubandus. Headele tulemustele aitasid kaasa kolmandas kvartalis sõlmitud suuremahulised müügitehingud. Rõõm on näha, et ka uute autode tarnekindlus on COVID-19 järgsest madalseisust taastunud – see lubab pakkuda klientidele soovitud mahus teenindust,“ kommenteeris TKM Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp.

„Selveri ja Kaubamaja müügikasvud jäid veidi tagasihoidlikumaks – on tajutav, et kliendid on tuleviku suhtes ebakindlamad ja ostuotsustes ettevaatlikumad. Ehkki hinnakasv on pidurdunud ning palgakasv on hinnatõusudele järele jõudmas, ületavad toiduainete hinnakasvud endiselt palkade kasvumäära,“ lisas Puusepp.

Kaubamajade segmendi tulemusele mõjus kolmandas kvartalis jätkuvalt pärssivalt Kaubamaja Tallinna müügimaja piiratud füüsiline ligipääs Tallinna kesklinna suuremahuliste teedeehitustööde tõttu. Energiahindade vähenemine on andnud võimaluse taastada Grupi kasumlikkus 2021. aasta tasemele. Grupi tööjõukulud kasvasid 2023. aasta kolmandas kvartalis 11,0%, samal ajal kahanes töötajate arv 1,0%.