Tallinna börsiindeks kerkis täna 0,22% ning Vilnius 0,45%. Riia börsiindeks lõpetas päeva napi -0,03% langusega.

Tallinna börsi erinevate aktsianimekirjade peale kujunes neljapäevaseks kauplemiskäibeks ligi 1,1 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid Enefit Greeni aktsiad 319 000 euroga, Tallinna Kaubamaja Grupp 269 000 euroga ning Tallink Grupp 201 000 euroga.

Mis veel toimus?

  • Pikas usutluses Ärilehele rääkis IPOt tegeva APF Holdingsi juht ja suuromanik, miks ta aastaid tagasi ettevõtte üle võttis ning miks ta on üle aastate 8 miljonit eurot ettevõttesse paigutanud. Turg liigub tema sõnul puurikanadest kiiresti eemale ning suured konkurendid tema sõnul selleks valmis pole. Loe pikemalt siit.

  • Hetkel börsilt raha kaasava Hageni Bikesi juht Kaspar Peek ütles Ärilehele, et ettevõttele on kasum väga reaalne ning ulmelist müügikasvu ei nõua. Loe pikemalt.

  • Septembris tootis Enefit Green ligi 68% rohkem elektrienergiat kui mullu samal kuul. Kolmanda kvartali kokkuvõttes kasvas elektritoodang 37,0% võrra. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA

Euroopa suuremad börsid kindlat suunda leidnud pole. Regiooni suuremaid börsiettevõtteid koondav Euro Stoxx 50 püsib nullpiiri lähedal, Inglise FTSE 100 on kerkinud 0,30%, teisalt on Saksamaa DAX langenud 0,10%.

USA peamised indeksid on peale neljapäevast tõusu alustanud kauplemist langusega. S&P 500 -0,20%, Dow Jonesi tööstuskeskmine -0,40%, kuid Nasdaqi koondindeks on plusspoolel 0,25%.

USA tarbijahinnad kerkisid teist kuud järjest, suurendades sellega Föderaalreservi veendumust inflatsiooni taltsutamiseks intressimäärasid kõrgel hoida. Nö baasinflatsioon, kust on välja võetud volatiilsemad toidu- ja energiahinnad, kerkis septembris kuises võrdluses 0,3% ning aasta baasil 4,1%. Kui baasinflatsiooni tõus vastas analüütikute keskmisele ootusele, siis üldinflatsioon oli 0,1 protsendipunkti võrra kõrgem. Tõusid ootused, et Föderaalreserv võib eesootaval kohtumisel intressimäärasid kergitada.