Reis 240 väljus Viljandist kell 6.25 ja pidi Tallinnasse jõudma kell 8.30. Sürgavere jaama juures sõitis rong aga otsa puule, mistõttu ei saanud rong edasi sõita.

„Öine torm oli enne Sürgavere jaama raudteele murdnud puu, millele rong otsa sõitis. Tekkinud tehnilise rikke sai vedurijuht kohapeal likvideeritud,“ ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe.

Ta lisas, et enne Võhma jaama oli raudteel järgmine tormis murdunud puu, millele sama rong otsa sõitis. „Tekkinud tehnilist riket ei õnnestunud vedurijuhil kohapeal parandada. Kuna rong sai teekonda jätkata vaid vähendatud kiirusega, suunati Türil reisijad reisilt 240 ümber reisile 374 (kell 7.27 väljuv Türi-Tallinna rong), mis jõudis rikkega rongist varem Tallinnasse,“ sõnas Mäe.

Tema sõnul on praeguseks puule otsa sõitnud rong Tallinnas Pääsküla depoos remondis. „Palume reisijatelt ebamugavuste pärast vabandust.“

Mäe lisas, et kui raudteele on tormi ajal kukkunud puud, korraldab infrastruktuuri omanik (vastavalt AS Edelaraudtee või AS Eesti Raudtee) tee puhastamise. „Täna hommikuse juhtumi puhul oli tegemist väikese puuga, millest vedurijuhil jõud üle käis ja selle ka eemaldas. Kui on aga suuremad tormimurrud, siis tuleb oodata ära taristuomaniku saadetav meeskond,“ selgitas ta.