Kaasatud raha abil kiirendab Skeleton järgmise põlvkonna toodete väljatöötamist ning finantseerib superkondensaatorite ja kõrgvõimsusega superaku (SuperBattery) tootmise laiendamist.

Skeleton Technologies tegevjuhi Taavi Madibergi sõnul on investeeringu saamine ühelt Euroopa suurimalt tehnoloogiaettevõttelt oluline verstapost. „Lisaks SFSi investeeringule on Siemens meie jaoks tähtis äripartner, tarnija ja klient. Nende kogemus industrialiseerimises ja äripartnerluses kiirendab Skeletoni kasvu ning tugevdab meie rolli rohepöörde eestvedamisel.“

Muuhulgas laiendab Skeleton Siemensi abiga oma superkondensaatorite tootesarja 2024. aasta lõpus avatavas Leipzigi tehases ja arendab superakude tehnoloogiat, mis suunatakse tulevikus seeriatootmisesse. Uus kõrgtehnoloogiliste seadmetega automatiseeritud ja digitaliseeritud masstootmistehas suurendab Leipzigis Eesti cleantech ettevõtte tootmisvõimekust kuni 40 korda 12 miljoni superkondensaatori ja superakuni aastas.

SFSi kapitali ärivaldkonna tegevjuhil Steffen Grossel on hea meel tugevdada pikaajalist partnerlust, investeerides Skeletoni laienemisse ja täiustatud akutehnoloogiate arendamisse. „Meie eesmärk on toetada uuenduslikke tehnoloogiaid kestlikuma tuleviku nimel. Skeleton oma murranguliste kõrgvõimsusega kiirlaadimistehnoloogiatega sobib selleks ideaalselt. Meil on hea meel ettevõttesse investeerida ja aidata kaasa tugeva akuökosüsteemi loomisele Euroopas.“

Skeletoni senised investorid, sealhulgas Marubeni Corporation, on samuti investeerimisvooru panustanud. Jaapani konglomeraat Marubeni, kelle suuraktsionär on Warren Buffeti Berkshire Hathaway, turundab ja müüb Skeletoni tooteid Aasia regioonis. Lisaks Siemensile ja Marubenile investeeris ettevõttese esmakordselt ka Brasiilia kaevandushiid CBMM.

Viimase E1 rahastusseeriaga ületab Skeletoni tehtud investeeringute kogumaht 300 miljonit eurot, mis asetab nad Euroopa kõige paremini finantseeritud süvatehnoloogiaettevõtete hulka. Investeerimisvooru läbiviimisel nõustasid õigus- ja finantsküsimustes Ellex Raidla ning UBS.

Skeletonist

Skeleton Technologies on Global Cleantech 100 nimekirja kuuluv ettevõte ja tehnoloogialiider suure võimsusega kiiresti laaditavate energiasalvestite tootjana. Peamise tegevusalana kasutatakse tehnoloogiaid ja kiirlaadijaid transpordis, võrguenergia salvestamisel, raskeveokite elektrifitseerimisel, hübriidsõidukitel ning tööstusrakenduste valdkonnas.

Skeleton teeb koostööd maailma suurimate ettevõtetega alates Euroopa autotööstusest, tööstusseadmete algseadmete tootjatest kuni veoautoparkide operaatorite ning lennunduse peatöövõtjateni. Nende tooted vähendavad CO2 heidet, kütusekulu, parandavad elektrienergia kvaliteeti ning võimaldavad kliimamuutuste vastu võitlemiseks maailma suurimate tööstusharude elektrifitseerimist.

Superkondensaatorite ja SuperBattery energiasalvestustehnoloogiad põhinevad patenteeritud kumergrafeenil. Uuendusliku materjali kasutamine annab toodetele tugeva eelise võimsuse ja energiatiheduse osas.

Skeleton Technologies Groupil on viis peamist tegevuskohta: tootmine Großröhrsdorfis, müük Berliinis, materjalide arendamine Bitterfeld-Wolfenis, elektrotehnika ja moodulite arendamine Tallinnas ning tehnoloogiaarendus Soomes Varkausis. 2024. aasta lõpus avatakse Saksamaal Leipzigis maailma suurima superkondensaatorite tehas.