„2023. aasta on Moderal kulgenud edukalt. 9 kuuga kasvasime 46% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga,“ märgib ettevõte.

Modera jälgib oma tegevuses regulaarselt ettevõtet mõjutavat autoturgu ning vastavalt sellele uuendame plaane ning informeerime sellest aktsionäre, lisab ettevõte.

Moderal on tugev tooteplatvorm ning lojaalne kliendibaas, mis kasvab jooksvalt.

Tulud 2023 ja 2024

Varasemalt planeeris Modera müügimahuks 2,78 miljonit eurot. Praeguseks näeb ettevõte, et aastal 2023 suudame jõuda 2,27 miljoni euroni oma tulude mahus.

WAutosektor on praegu väga turbulentses olukorras ning näeme edasist kasvu, kuid ei saa olla nii optimistlikud kui varem. Autotööstus mõjutab oluliselt kasvanud intressimäärad, mis on teinud autotootjad ettevaatlikumaks. Näeme endiselt kasvu jätkumist, kuid mõned meie kliendid on lükanud oma projektide algused 2023. aastast järgmisesse aastasse,“ märgib ettevõte.

„Samas näeme 2024. aastal kasvu jätkumist ning plaanime jõuda 3,82 M eurose tulude tasemeni.“

Kasumlikkus 2023 ja 2024

Tulenevalt müügitulu väiksemast kasvust võrreldes varasemaga uuendati ka kasumiplaani.

2023. aasta plaanib ettevõte lõpetada 718 eurose kasumiga. „2024. aastal plaanime saavutada kasumiks 1,30 miljoni eurot. Oleme oma plaanidesse arvestanud uuendatud müügiplaane ning üle vaadanud ka kulude poole ning sellest kujunes ka kasumiprognoos,“ märgib ettevõte.

Automüügi tarkvara ettevõtte Modera pakub tehnoloogilist platvormi, mille kaudu ühendatakse autotootjad, maaletooja, edasimüüjad ja kliendid. Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 75 000 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub üle 2,5 miljardi euro. Eestis on ettevõte saavutanud 60 protsendilise turuosa. Praeguseks tuleb Moderale jooksvat tarkvara renditulu 14 riigist.

Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswagen, Renault, BMW, Mini, Ford, Nissan, Kia, Fiat, Jaguar, Land Rover, Jeep, Volvo, Mazda ning Mercedes-Benzi maaletoojad ja edasimüüjad.