Tasuta kursuse läbija saab ammendava ülevaate tehnoloogiast, millel põhinevad kõik maailma krüptovaluutad, selle erinevatest kasutusvõimalustest ja ülesehitusest „Krüptomaailm meile tuttaval kujul eksisteerib küll juba 2009. aastast, mil käivitus seni mõjukaim ja tuntuim krüprovara Bitcoin, ent laiema avalikkuse jaoks on selle taga seisev tehnoloogia endiselt veel suures osas arusaamatu,“ ütles Binance’i Eesti esindaja Polina Brottier.

Binance’i videokursus ongi kasuks neile, kes tahavad põhjalikumalt aru saada, millel tugineb krüprovaluutade väärtus ja kuidas kasutajate omand plokiahelas kaitstud on.

„Põhimõtteliselt võiks rahana kasutada mistahes objekte, varasemad kultuurid on ju andnud kokkuleppelise väärtuse ka näiteks kivikestele või merekarpidele, ka rahatähel ilma ülemaailmse kokkuleppeta oleks ainult paberi väärtus. See näide annab võtme kätte ka krüptovaluutade väärtuse mõistmiseks – tegemist on jagatud usuga, kokkuleppega miljonite inimeste vahel, mis on tagatud matemaatika ja tipptehnoloogiaga,“ selgitas Brottier.

Kursuselt saab ülevaate, kuidas on plokiahelasse salvestatud vara kaitstud pahatahtlike inimeste eest, kuidas kasutada krüptorahakotte ja millised on krüptoraha eri tüübid. Eraldi moodulis saab selgeks, miks tegelevad mitme riigi keskpangad praegu oma krüptoraha väljatöötamisega ja mida tähendab see juba käibes olevate krüptovaluutade jaoks.

Kursuselt selgub, mis vahe on müntidel ja tokenitel ja kuidas plokiahela tehnoloogiat mujalgi kui finantsmaailmas kasutada saab. Kursuse läbimine ei nõua põhjalikke eelteadmisi tehnoloogia vallast.

Rohkem kui kaks tundi kestev videokursus ei seisne niisama vaatamises. Iga 4-5 minuti pikkuse mooduli lõpus on kontrollviktoriin, mille kaudu osaleja oma edenemist ja teadmiste kinnistumist jälgida saab. Sääraseid mooduleid on programmis kokku 29. Kursuse lõpetajat ootab ka vastav tunnistus, mis säilitatakse temaatikale sobivalt NFT-kujul plokiahelas.

Eestikeelse videokursuse leiab siit: https://academy.binance.com/et/courses/all