Millised tiitlid on kandikul?

Digiehituse tulevikutegija

Konkursil tunnustatakse kõrgkoolide bakalaureuse- ja magistritaseme lõpetanud tudengeid, kes on silma paistnud säravate ideede ja uuenduslike lahenduste leidmisega ehituse ja ruumiloomega seotud valdkondades. Preemiale suurusega tuhat eurot saavad kandideerida kõikide kõrgkoolide 2022/23. õppeaasta lõpetajad. Mullu pälvis tiitli Markus Vark oma lõputöö „Arhitektuurne sisend digiteisiku edasiseks arenguks“ eest.

Aasta innovatsiooniprojekt

Digitaalehitise klastri auhinna eesmärk on toetada ehitussektoris kaasaegsete tehnoloogiliste vahendite kasutamist, et valdkond muutuks läbipaistvamaks, kergemini hallatavaks ning efektiivsemaks. Nominentideks saab esitada 2023. aastal käitatud projekte, lahendusi ja töömeetodeid, mis paistavad silma uuenduslikkuse poolest, millest oleks ka teistel eeskuju võtta ning õppida. Mullu tunnustati aasta innovatsiooniprojekti tiitliga keskkonda Just Built It.

Aasta ehitusprojekt

Tiitel antakse välja kahes kategoorias: parim hoone ehitusprojekt ja parim rajatise ehitusprojekt. „Aasta-aastalt on konkurents tihenenud, konkursil võistleb hulgaliselt omanäolisi ehitisi, seda nii arhitektuurses plaanis kui ka insener-tehniliste lahenduste osas,“ ütles Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu tegevjuht Kalle Karron. Mulluse konkursi võitis hoonete kategoorias Tallinna Muusika- ja Balletikool MUBA (peaprojekteerija 3+1 Arhitektid, arhitektuur Atelier Thomas Pucher ja 3+1 Arhitektid) ning rajatiste kategoorias Tartu Vaksali jalakäijate sild ja -tunnelid „Sindlinahk“ (peaprojekteerija Stricto Projekt OÜ ja Tinter-Projekt OÜ, arhitektuur: arhitektuuripraksis PART).

Aasta ehitusinsener

Eesti Ehitusinseneride Liit tunnustab tiitliga parimaid ehitusvaldkonnas töötavaid insenere või teadusvaldkonnas tegutsejaid ning aitab kaasa ehitusinseneri maine tõstmisele. Mullu pälvis aasta ehitusinseneri tiitli Targo Kalamees.

Aasta noor ehitusinsener

Eesti Ehitusinseneride Liit annab tiitli, et tunnustada nooremate ehitusinseneride tööd ning selle kaudu propageerida ehitusinseneride kutseala ja Eesti Ehitusinseneride Liitu kui oma kutseala esindusorganisatsiooni. Mullu võitis tiitli Mapri Ehituse projekteerija Erki Vellama.

Aasta ehitaja

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu konkursil „Aasta ehitaja 2023“ selgitatakse välja parim ehitusjuht, kelle tööle on andnud oma tunnustuse nii tema poolt juhitud ehitusobjekti tellija, arhitekt, projekteerija kui ka omanikujärelevalve teostaja. Tänavusel võistlusel osalevad projektijuhid, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikus 2. oktoober 2022 kuni 1. oktoober 2023. Mullu võitis tiitli Merko Ehitus AS-i projektidirektor Taavi Lipp, kes juhtis Tallinna Muusika- ja Balletikooli (MUBA) hoone ehitustöid.

Tark Tellija

Preemia annab välja kliimaministeeriumi ehitus- ja elamuvaldkonna osakond. Preemia žürii moodustavad ehitus- ja ruumiloomevaldkondade erialaliitude ning kõrgkoolide esindajad. Mullu võitsid Targa Tellija auhinna Capital Mill OÜ (erasektor), kelle egiidi all valmis Skyoni büroohoone Tallinnas, ja Saaremaa vallavalitsus (avalik sektor), kelle juhtimisel valmisid Kuressaare ja Mustjala päevakeskus.

Lisainfo ja sündmusele registreerumine: ehituskonverents.ee

Jaga
Kommentaarid