Bloombergi majandusteadlaste uuringust selgub, et Saksamaa SKP vähenes kvartalis kuni septembrini 0,2%, tõenäoliselt langeb see enne selle aasta lõppu veel 0,1%.

„Majanduskasv jääb mitmete struktuursete probleemide tõttu mitmeks aastaks nõrgaks,“ ütles Handelsblatt Research Institute’i vanemökonomist Dennis Huchzermeier. Ta lisas, et Saksamaa majandus langeb sel aastal veelgi ja järgnevatel aastatel seisab riik silmitsi nõrga majanduskasvuga.

Prognooside kohaselt langeb Saksamaa SKP 2023. aastal 0,4% ja taastub järgmisel aastal vaid 0,5%.

„Me näeme majanduskasvu pikaajalisi probleeme,“ ütles Rahvusvahelise valuutafondi Euroopa osakonna asedirektor Oya Celasun. „On mitmeid faktoreid, millega Saksamaa peab tegelema.“

Deutsche Bank AG tegevjuhi Christian Sewingi sõnul vajab riik struktuurireforme näiteks energiahindadele ja infrastruktuurile. „Arvan, et kui me seda teeme, näeb Saksamaa taas majanduskasvu,“ märkis Sewing.

Saksamaa rahandusminister Christian Lindner rõhutas, et majanduse väljavaated on endiselt head. „Saksamaal on tohutu pöördepotentsiaal ja kindel majanduslik alus ning me oleme otsustanud neid aluseid tugevdada.“