Lauri sõnul on märgatavaid muutusi näha just nafta hindades. „Sõja esimesel päeval tõusis Brenti toornafta hind ligi viis protsenti kõrgemale tasemele möödunud nädala sulgumishinnast. Järgmised päevad olid võrdlemisi rahulikud, kuid möödunud nädala lõpus puudutas nafta hind ära ka 90$/b taseme ning praeguseks on Brenti hind kerkinud sõja algusest alates +7.75 protsenti,“ rääkis ta.

Lauri hinnangul on veel suuremat kasvu hinnas oodata siis, kui sõjakolle peaks muutuma suuremaks kui Hamasi ja Israeli vaheline konflikt. Iraani sekkumisel võib analüütikute hinnangul toornafta hind kerkida isegi 150$/b tasemeni.

Lisaks naftale on suuri muutusi olnud näha ka kulla hindades. Konflikti esimese päevaga tõusis kulla hind tema sõnul +1.7 protsenti. „Seejärel oli näha stabiilset kasvu kuni reedeni, mil hind kerkis päeva jooksul pea 3.5 protsendi võrra,“ lisas ta. Hetkel on kulla hind Israeli ja Hamasi konflikti algusest kerkinud +4.9 protsenti. Praegune kulla hinna kiire tõus jääb alla aga Ukraina sõja algusaegadele, kui sealsest konflikti algusest alates kerkis kulla hind nädalaga +7.7 protsenti.