Reuters vahendab, et uue mudeli kasutuselevõtu eesmärgiks on võidelda robotite ja spämmeritega. Liikmetasu muutub riigiti vastavalt vahetuskursile.

X-i 3,99 dollarit kuus maksva premium-tellimusteenuse eest maksjad aastatellimust lisaks ostma ei pea. Ilma rahalise panuseta saavad uued kasutajad postitusi ainult lugeda.

Ettevõte ütles postituses, et programmi eesmärk on „tugevdada meie juba edukaid jõupingutusi rämpsposti, meie platvormiga manipuleerimise ja bot-ide tegevuse vähendamiseks, tasakaalustades samal ajal platvormi kättesaadavust väikese tasusummaga,“ lisades, et tasu ei ole mõeldud kasumi teenimiseks.

X-i omanik Elon Muski sõnul aitab krediitkaardimaksete nõue kontrollida kasutaja identiteeti ja loob suurema tõkke ebaautentsete kontode sisenemisele. Täiendava stiimulina saavad premium-kasutajad sinise autentsust tähistava märke, platvormi algoritm aitab nende postitustel rohkemate inimesteni jõuda ja nad saavad makseid X-i uue reklaamitulu jagamise programmi raames.

Eksperdid on aga öelnud, et paljud häkkerid ja „spämmitehased“ on rohkem kui valmis ja võimelised platvormi kontode eest maksma.

Euroopa Komisjon algatas eelmisel nädalal X-i suhtes ametliku uurimise pärast varasemat hoiatust platvormil vohava desinformatsiooni ja ebaseadusliku sisu kohta.

X ütleb, et on eemaldanud „sadu Hamasiga seotud kontosid“, võtnud maha tuhandeid postitusi pärast Hamasi rünnakut Iisraeli vastu ja suurendanud programmi Community Notes, mis võimaldab kasutajatel kontrollida teiste kasutajate postitusi. „X tegeleb pidevalt areneva ja muutuva kriisi ajal tuvastatud võltsitud ja manipuleeritud sisuga,“ ütles X-i tegevjuht Linda Yaccarino eelmisel nädalal ELi volinikule Thiery Bretonile saadetud kirjas.