Ettevõte teatas, et soovib 2026. aastaks vähendada kulusid enne inflatsiooni kuni 1,2 miljardi euro võrra ning teeb seda vähendades töötajate arvu 72 000-76 000 töötajani, võrreldes praeguse 86 000 töötajaga.

Personalikuludelt tooks see säästu 10-15% ehk kuni 400 miljonit eurot, märkis Nokia teates.

Neljapäeval avaldatud andmete kohaselt vähenes Nokia müük kolmandas kvartalis viiendiku võrra. 5G-seadmete tootjad on raskustes, kuna USA ja Euroopa Liidu telekomid vähendavad kulusid ja kohandavad oma varusid. Rootsi konkurent Ericsson AB esitas sel nädalal pettumustvalmistava tulevikuvaate, mille järgi jätkub turu nõrkus neljandas kvartalis ning ka peale seda.

Ka Nokia teatas oodatust nõrgemast kasumist ja ütles, et mobiilsidevõrkude turu langus on sügavam, kui ettevõte varem prognoosis.

Nokia vähendas oma prognoosi kogu adresseeritava turu kohta, oodates mobiilsidevõrkude turult nüüd 9% üldist langust aastaks 2023. Varasemalt oodati 2% langust. Nüüd ootab Nokia, et ettevõtte tulemused on kooskõlas üldise turu arenguga, kui varem prognoositi konkurentidest paremat tulemust. Nokia hoidis kogu aasta müügiprognoosi 23,2 kuni 24,6 miljardi euro tasemel.

Soome börsil on Nokia aktsia langenud tänavu ligi 27% ning maksab 3,26 eurot.