Maailma üks enim kasutatud voogedastusplatvorm teatas eile, et kolmandas kvartalis on neile lisandunud 9,76 miljonit uut kasutajat. Seesugune arv on kordades suurem analüütikute seatud ootustest. Nüüd aga ulatub platvormil kogu jälgijate arv 247,2 miljoni inimeseni.

Investorid on olnud murelikud selles osas, et Netflix võib oluliselt kaotada jälgijaid, kui platvorm suunab varem jagatud kontode kasutajaid soetama nende endi jälgimisõigusi. Kuid nagu näha, siis järgnenud pole suurt tühistamislainet, vaid kasutajate arv on suurenenud. Nüüd aga on platvorm seadnud endale eesmärgiks sel aastal saada endale rohkem kui 20 miljonit uut kasutajat, mis on eesmärgi mõttes oluliselt suurem hüpe 2022. aasta 9 miljonit uut kasutajat.

Aktsiahind tõusis pärast tulemuste teatavaks tegemist 13% ehk 392 dollarini. Väärtpaber on aasta algusest tõusnud rohkem kui 17%, lüües S&P 500 indeksit, mille tõus on olnud kõigest 12%.

Kasutajaõiguse jagamine on nüüd aga julgustanud Netflixi tõstma hindu mõnel suuremal turul. Näiteks USA-s kavatseb ettevõte tõsta Premium-paketi hinda 3 dollari võrra ehk 23 dollarini ning Basic-paketi hinda 2 dollarit ehk 12 dollarini.

Suurim osa Netflixi kasvust tuli Euroopast, Lähi-Idast ja Aafrikast. Neist regioonidest lisandus platvormile 4 miljonit uut kasutajat. Samas keskmine summa, mis Netflix ühe kasutaja kohta teenib, pole aasta jooksul oluliselt muutunud.