Kohekasutatav kleebis tähendab minimaalset võimalikku printimiskulu

Maaletoojana tutvustab AS RTT funktsionaalseid etiketiprintereid, mis trükivad kandilisi must-valgeid kleebiseid nüüd aluspaberita. Vastavalt kasutuspaigale on valida nii juhtmeta seadmete kui ka lauaprinterite vahel. Juba ainuüksi lihtsama paigaldusprotsessi tõttu on see märkimisväärne samm ettevõtte madalamate tegevuskulude suunas – oled sa logistik hulgilaos, korraldad pakivedu või kiirtoidu kohale viimist. Ka meditsiinilabori, tootmisettevõtte või e-poe omaniku töökorraldusse toob uus printimistehnoloogia väga suure tööaja kokkuhoiu. Võit tuleb ka sellest, et aluspaberita rull mahutab kasulikku materjali ligikaudu 50% rohkem. Rullipoole ei pea enam masinas nii tihti vahetama ning kulutarvikud tervikuna vajavad vähem ka laopinda. Selge erinevus on see, et äravisatavat jääkmaterjali kleebistest enam ei tekigi. Libisemisohtlikud ja tülikad etiketitagused ei vedele laopõrandal-pakkimisalal ega ummista prügikaste.

Väiksem jalajälg on oluline konkurentsieelis

Viimase paari aastaga on murranguline aluspaberita printimistehnoloogia hõivanud maailmaturust ligikaudu juba 20%. Keskkonnasäästlikkus on turu vähemalt 5%-lisele aastakasvule olnud üks olulisemaid argumente. Värske uuringu kohaselt tekib näiteks 10 miljoni 100 x 150 mm mõõdus kleebisetiketi aluspaberist kuni 9,6 tonni jäädet ning 9,3 tonni CO2-te.

Väiksem jalajälg pole Eesti ettevõtete jaoks pelgalt Euroopa Liidu süvenev ettekirjutus. Säästev kasutus ja valmistamine ning hoolivus on arhailine konkurentsieelis igas valdkonnas.

AS RTT toob toob erinevat printimis- ja kaubandustehnikat koos kulutarvikutega Eestisse juba rohkem kui 30 aastat ning lähtub riistavara valikul juba ammu põhimõttest, et see oleks valmistatud taastuvast või taaskasutatud elektroonika komponentidest. Uudsed aluspaberita printerid on valmistatud jätkusuutlikult ning nende etiketimaterjal on PPA vaba. Sellest aluspaberist aga, mis tavapärasest kleebisetiketist järgi jääb, saab omakorda toota samale printerile uut aluspaberita materjali.

AS RTT pakub oma klientidele ka jätkusuutlikult majandatavatest metsadest pärinevat ja biolagunevat termopaberit, mis kannab FSC® märgist (puidu tarneahela sertifikaat) ning võib kokku puutuda ka toiduainetega. Kasutades termopaberit koos mobiilse printeriga, väheneb keskkonnateadliku kasutaja jalajälg lausa topelt.

Juhtmeta seade annab liikumisvabaduse, lauaprinteril on lai materjalivalik

Vööle kinnitatava mobiilse aluspaberita printeri eelised tulevad hästi välja näiteks pidevalt asukohta vahetava ühisteenuste korraldaja või laotöötaja igapäevatöös. Käepärase ja soodsa mobiilse printeri leiad kaubamärgi Zebra valikust. Mobiilsele seadmele sobib rullmaterjal laiusega 25–104 millimeetrit. Kui kleebis läheb paigaldamisel kogemata raisku, saab selle printimist salvestusnumbri alusel vajadusel korrata ja töö võib stressivabalt jätkuda. Silte, käepaelu, pileteid või aluspaberita kleebisetikette saab kas lisatarviku abil lõigata või käsitsi rebida – sõltub tootest ja kasutaja eelistest.

Aluspaberita lauaprinteri üks lihtsamaid ja soodsamaid lõikuriga mudeleid on näiteks DT4L Godex. Lauaprinterite eeliseks on võimalus sisendina kasutada kõiki termotrükiks sobivaid materjale – ka traditsioonilist aluspaberiga kleebist. Huvi korral saab printimiseks ette tellida ka eeldisainitud ja värvilisi etiketipõhjasid.

Disaintarkvaraga saab teha atraktiivseid ja isikupäraseid etikette

Disaintarkvara BarTender on lisandväärtus suurematele logistikaettevõtetele või neile, kes soovivad oma tootekleebise välimust ise otsast lõpuni määrata. Kujundus tehakse arvutis valmis ning lauaprinter saab sisendi üle võrgu või USB liidesega, mobiilne printer Bluetooth’i või USB abil. Lähiajal lisandub tarkvarale ka pilveversioon, mis võimaldab printida etikette asukohast olenemata ning muuta tootmises andmeid ka distantsilt. Regamise tingimusel saad BarTender disaintarkvara kõige rikkalikumat versiooni praegu tasuta testida 30-päeva. Tehniliselt sobib trükkimise sisendiks ka eelkujundatud PDF.

Pleekimiskindla ostutšeki print ei tuhmu isegi aastatega

Kogenud ostja teab, et garantii kehtib suvalisele kaubale vaid juhul, kui tšekk on alles. Mida hinnalisem on kodutehnika või mööbliese, seda teravamalt mõistad riski oma ostu hiljem tõendada. Ettevõtjal polegi Eestis aga muud võimalust kui kõiki oma dokumente säilitada lausa 7 aastat ka juhul, kui nende alusel osteti kontorisse vaid seepi või kohvi. Teame hästi, et trükivärv tavaliselt kassatšekilt aja möödudes müstiliselt kaob ning seetõttu oleme harjunud maksmise tõendamiseks ja erinevate kuluhüvitiste saamiseks oma tšekke ülesse pildistama või neist koopiaid tegema.

AS RTT on nüüd Eestisse toonud maailmas ainulaadse pleekimiskindla tšekiprinteri paberi, millele trükitud tekst kestab sama kaua kui biolagunev materjal ise. Sellele prinditud info ei pleeku ka intensiivse päikese käes, ammugi lauasahtlis või rahakoti vahel.

Igal ettevõttel on nüüd võimalus jätta kliendile kvaliteetse ja hinnalise kauba garantiiks vääriline prindijälg. Ning lihtsate argipäevaste tegevuste korraldamine on kliendile mugavam. Innovaatilisi pleekimiskindlaid tšekke väljastavad Eestis juba RVM Systemsi hallatud taaraautomaadid ning üle maailma kasutab neid näiteks kauplusekett Lidl. Pleekimiskindla termoprinditava paberi kasutuselevõtt riistavara uuendamist ei nõua.

Kui sul tekkis küsimusi, siis võta meiega ühendust!

Tutvu AS RTT tootevalikuga kodulehel www.rtt.ee.

Jaga
Kommentaarid