Powelli kommentaarid viitavad selgelt sellele, et Fed jätab seekordsel novembri algul toimuval kohtumisel intressid samale tasemele. Powelli sõnul väheneb tõenäoliselt ka vajadus edasisteks intressitõsteteks, kui pikaaegsete riigivõlakirjade intressimäärad suudavad püsida kõrgel.

„Arvestades riske ja ebakindlust ning seda, kui kaugele me oleme läinud, tegutseb komitee väga hoolikalt,“ märkis Powell enda öeldus. „Otsusest täiendava poliitika karmistamise kohta ja selle suhtes kaua karmistamine kestab lähtume andmetest, väljavaadetest ja riskide tasakaalust,“ lisas ta.

Kaheaastaste riigivõlakirjade tootlused intressid langesid pärast Powelli sõnavõttu, samas kui 10-aastaste võlakirjade tootlus vähendas tõusu, viies need 5% piiri lähedale.

„Novembriks on ta selgelt saatnud signaali pausiks,“ ütles Macropolicy Perspectives LLC partner Laura Rosner. „Ta eeldab mõningast majanduse jahtumist neljandas kvartalis ja intressid teevad nende eest töö ära,“ lisab ta.

Enne oma sõnavõtu algust eskorditi Powell korraks ruumist välja, sest protestijad katkestasid New Yorgis toimunud sündmust. Käsikäes seisnud meeleavaldajad karjusid: „Lõpetage kivistunud majandus.“