Tallinna börs langes reedel 0,29%, Riia 0,09%. Seevastu Vilniuse börsiindeks kerkis 0,15%.

Tallinna börsi erinevate aktsianimekirjade peale kujunes kauplemiskäibeks 630 000 eurot. Suurema osa sellest andsid Enefit Green 257 000 euroga, LHV Group 81 000 euroga ning Coop Pank 67 000 euroga.

Mis veel toimus?

  • Coop Pank teatas, et kolmandas kvartalis teenitud puhaskasum kerkis ühe aastaga 93% ning ühe kvartaliga 7%. Loe tulemustest pikemalt siit.

  • Elmo Rent teatas enda I poolaasta tulemused, kust paistis välja autopargi vähenemise tõttu 45% vähenenud käive ning kulude kapitaliseerimise tõttu teenitud 264 638 eurone kasum. Ilma selleta oleks poolaasta kahjumiks -1,4 miljonit eurot. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA

Euroopa suuremad börsid on täna kaubelnud miinuses. Euro Stoxx 50 on langenud 0,90% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kukkunud 0,80%.

Peamised USA aktsiaindeksid alustasid kauplemist samuti langusega. Dow Jonesi tööstuskeskmine ning S&P 500 aktsiaindeks on kukkunud ligi 0,10% ning Nasdaqi koondindeks ligi 0,20%. Languse põhjusena võib näha Iisraeli-Hamasi sõjast tingitud ebakindlust.

„Käimasolev olukord Lähis-Idas on põhjustanud volatiilsuse tõusu nafta- ja aktsiaturgudel, sundides investoreid oma strateegiaid ümber hindama ja keskenduma riskantsematelt varadelt turvalisematele investeeringutele,“ ütles Fawad Razaqzada, City Indexi ja Forex.com turuanalüütik Fawad Razaqzada väljaandele Bloomberg.

Sel nädalal domineerisid uudistes traagilised sündmused Lähis-Idas, suurenev geopoliitiline ebakindlus ning tõusvad võlakirjade tootlused. Uuel nädalal ootab ees EKP nõukogu istung, kus keskpangalt oodatakse intresside paigale jätmist.