Nestlé’i Askeatoni tehase ja uurimis- ja arendusüksuse 542 töötajat ootab ees koondamine 2025. aasta alguses. Wyeth Nutritionals Ireland Ltd. nime all tegutsev tehas omandati Nestlé’i poolt 2012. aastal.

Kolmapäeval teatas Nestlé, et Iirimaa teadus- ja arendustegevus sulandatakse ühte nende teise teadus- ja arenduskeskusesse, mis asub Šveitsis Konolfingenis. Askeatoni tehase tootmine jaguneb sama Šveitsi asukoha ja Nestlé tehase vahel Mandri-Hiinas Suzhous. Nestlé rõhutas, et see samm ei ole „nende töötajate aastate jooksul Askeatonis tehtud suurepärase panuse peegeldus“.

Hiina sündimus langes eelmisel aastal väidetavalt madalaimale tasemele alates 1949. aastast, mil sündis 9,56 miljonit last. Eelmisel aastal hakkas ka Hiina rahvaarv esimest korda aastakümnete jooksul vähenema.

1,09 sündimisega naise kohta jätkub Hiinas sündimuste vähenemine ning alates 2019. aastast on see olnud madala, kui Euroopa Liidu riikides. Sündide vähenemisega on vähenenud ka nõudlus piimsegude järele. Samas kasvab Nestlé sõnul nõudlus kohapeal toodetud piimapulbri järele: „2008. aastal põhjustas kohalikke imiku piimasegude tootjaid mõjutanud melamiinikriis Mandri-Hiinas tarbijate usalduse vähenemise kohalikult toodetud toodete vastu.“

Sellest ajast alates on Hiina ametiasutuste jõupingutused usalduse taastamiseks suurendanud kohapeal toodetud piimasegude müüki.