Täna varahommikul umbes kella viie paiku põrkasid Saksamaal asuva Helgolandi saare lähedal kokku kaks kaubalaeva. Üks neist laevadest uppus kohe pärast kokkupõrget.

Briti laev uppus

Mitu inimest on endiselt teadmata kadunud. Põhjameres hukkunute otsimine jätkub, kuid 15-kraadises vees raskendavad päästetöid tugev tuul ja kolme meetri kõrgused lained.

Ametnike sõnul uppus Suurbritannia konteinerlaev Verity kohe pärast kokkupõrget. Veest päästeti vaid üks inimene, kes saab nüüd arstiabi. 90-meetrine alus oli teel Saksamaalt Inglismaale. Praegu pole veel teada, mitu inimest pardal viibis.

Teine õnnetusse sattunud kaubalaev on Bahama lipu all sõitev Polesie. 190-meetrine alus oli teel Hamburgist Hispaaniasse. Laev jäi pärast kokkupõrget pinnale. Kokku oli pardal 22 inimest.

Otsingutesse on kaasatud nii helikopter kui ka hädaabipuksiir, lootsikaater ja politsei patrullkaater. Saksamaa päästeteenistuse sõnul on neil ka mere kohal lendav sensorlennuk, et saada rohkem teavet Verity asukoha kohta.

Täiendatud kell 16: üks meeskonnaliige leiti päeval veest surnuna. Kaks inimest päästeti elusalt ja neli on veel kadunud. Otsijad kardavad, et nad võivad uppunud laevas vangis olla.