Eile maksis 95 oktaaninumbriga bensiin liitri kohta 1,759 eurot, diislikütuse hind 1,629 eurot ning 98-oktaanise bensiini hind 1,809 eurot.

Täna varahommikul müüsid tanklaketid 95-oktaanist bensiini 1,719 eurot liitrist, 98-oktaanist bensiini 1,769 eurot liitrist ning diislikütust 1,619 eurot liitri kohta.

Oktoobri alguses langetasid tanklaketid hinda maailmaturu hinna kukkumise järel. Enne seda oli 95-oktaanise bensiini liitrihind 1,819 eurot ning diislikütuse liitrihind 1,719 eurot.

Alexela energiamüügi valdkonnajuhi Tarmo Kärsna sõnul mõjutab hetkel kütuse maailmaturu hindu olukord Lähis-Idas. „Iisraeli konflikti algus viis hinnad hüppeliselt ülesse, mida omakorda võimendas nädal hiljem toimunud pommitabamus Gaza sektori haiglale. Nädal on olnud ärev ning poliitilisel tasandil üritatakse leida kokkulepe konflikti eskalatsiooni ära hoidmiseks, mis on ka turgusid rahustanud ning viimastel päevadel on hinnad alla liikunud,“ ütles Kärsna.

Ta lisas, et teise aspektina võib tuua Euroopa sooja sügise, mis on lükanud edasi kütteperioodi alguse. Suur osa Europast kütab endiselt fossiilsete vedelkütustega.

Kärsna sõnul on hetkel väga keeruline hinna edasisi käike ennustada, sest suurima mõjuga on jätkuvalt Iisraeli konflikt ja selle arengud. „Novembrist alates on Eestis kohustus müüa tanklates talviseid kütuseid, mis on sisseostu hindades suvistest kallimad,“ kommenteeris ta.

Olerexi ühe omaniku Antti Moppeli sõnul soosib hinnalangetamist tänane maailmaturg, kus nõrk nõudlus kaalub täna üles geopoliitilise ärevuse.

„Hinnalangetusele on täna altim bensiin, mida üleminek talvistele kallimatele segudele mõjutab diislikütusest vähem,“ lisas ta.

„Eesti kütusemüüjad on alustanud külmakindlamate kütuste tarneid tanklatesse. Hulgiostjad, kes soovivad kaitsta end järskude külmalainet eest, saavad tellida ka täistalvist diislikütust,“ kommenteeris Moppel.