Tallinna ja Riia börsiindeksid lõpetasid päeva plusspoolel, vastavalt 0,38 ja 1,52%. Vilniuse börsiindeks langes 0,27%.

Tallinna börsil kaubeldi päeva jooksul aktsiatega ligi 926 000 euro eest. Sellest enim ehk 326 000 tuli täna tulemustest teatanud LHV Groupi aktsiatest, mis kerkisid päeva jooksul 0,7%. Järgnesid Enefit Green 165 000 euroga ja Coop Pank 131 000 euroga.

Päeva suurimad kukkujad olid kastirataste tootja Hagen Bikes, kelle hiljutine rahakaasamine läbi kukkus ning Clevon, kes on peatselt börsilt lahkumas.

Mis veel toimus?

  • LHV Group teatas kolmanda kvartali tulemused, kust paistis välja aastaga 267% kasvanud puhaskasum. Lõviosa sellest andis euribori tõttu kasvanud intressitulu kasv, kuid kasumis olid ka teised ärid. Loe pikemalt siit.

  • Bitcoini hind sai võimaliku ETFi loomisest tuule tiibadesse ning kerkis üle 35 000 dollari piiri, mis on kõrgeim tase alates eelmise aasta kevadest. Luba börsil kaubeldava fondi jaoks üritavad väidetavalt saada näiteks nii BlackRock kui Fidelity Investments. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA

Euroopa suuremad börsid ühtset suunda võtnud ei ole. Kui regiooni suuremaid ettevõtteid koondav Euro Stoxx 50 aktsiaindeks on kerkinud 0,20%, siis muuhulgas nii Hispaania, Itaalia ning ka Inglismaa börsid on kukkunud kuni 0,30%.

USA aktsiaturg lõpetas viiepäevase languse. Positiivsust tõid turule Verizon Communications, mis avaldas analüütikute hinnanguid ületava tulemuse ning ettevõtted 3M, Coca-Cola ja General Electric tõusid optimistlike prognooside tõttu, vahendab Bloomberg. Peale börsipäeva lõppu on oodata Microsofti ning Alphabeti tulemusi.

Nii Dow Jonesi tööstuskeskmine, S&P 500 ning Nasdaq on kerkinud ligi 0,70%.