42-aastane meesterahvas urineeris õlleriiulite peale, mistõttu muutus müügikõlbmatuks 1200 õllepurki. Soome Prisma müügijuht Anssi Vilen ütles, et purgid utiliseeriti ohutust silmas pidades väga korralikult.

„Õllepurgid saadeti Inexile (logistikaga tegelev ettevõte - toim.) eraldi saadetisena. Neid kaitsti kilomeetrise plastikuga ja asetati nii, et need ei puutuks millegagi kokku,“ rääkis Vilen.

Ta lisas, et terve kaubaalus eemaldati müügilt, kuna lekked olid riiuli keskkohast palju kaugemale jõudnud. Tegemist oli 0,33 liitrised õllepurkidega.

„Me võtame selliseid asju väga tõsiselt. Kõik tooted eemaldati müügilt. Olen töötanud kaubandussektoris peaaegu 30 aastat. Õnneks pole seda varem juhtunud. Loodame, et see jääb ainsaks taoliseks juhtumiks,“ ütles Vilen.

Süüdlane ei mäleta midagi

Urineerimine toimus eelmise aasta juulis. Kaubamaja töötajad märkasid, et õllede peale oli urineeritud. Nad tuvastasid kurjategija, kelle poe turvatöötaja kinni pidas ja toimetas arestimajja.

Juhtumit arutati ringkonnakohtus, kus 42-aastasele mehele mõisteti kahju tekitamise eest 40 päevaraha, mille kogusumma on 240 eurot. Samuti kohustati meest Prismale hüvitama enda tekitatud kahju.

Mees kohtuistungile ei ilmunud. Ta ütles eeluurimisel, et ei mäleta sündmustest midagi. Ringkonnakohtu otsus ei ole õiguslikult siduv.