„Selle üle on väga hea meel, et kliendid just meid niivõrd olulise otsuse tegemisel on valinud ja usaldanud. 10 miljardi euro piiri ületamine on loomulikult meie jaoks olulise tähtsusega verstapost. Saame öelda, et selle summa sisse mahub umbes 80 400 maja või korterit ning 53 500 sõidukit, mille ostu on meil olnud au toetada,“ ütles Swedbanki finantsjuht Anna Kõuts. Lisaks hõlmab see summa ka väikelaene, mida on võetud kodu remontimiseks või sisustamiseks ja muude unistuste elluviimiseks.

Kuigi üldine majanduskeskkond on halvenenud, püsib tugevana ka Swedbanki ärilaenude portfell. „Swedbanki septembris Eesti ettevõtete seas läbi viidud uuring näitab, et viiendik meie ettevõtetest plaanib ka järgneva aasta jooksul kaasata kapitali investeeringute tegemiseks. 67% neist plaanib seejuures võtta investeeringute tegemiseks laenu pangast. Kõik ettevõtted, nii meie praegused kui ka uued kliendid on oodatud tutvuma meie laenuvõimalustega ja olen kindel, et suudame leida kõigile just neile parima lahenduse,“ ütles Kõuts.

„Swedbanki laenude väljastamise poliitika aluseks on vastutustundlikkus, me arvestame alati võimalike intressimuudatustega ja kaalume iga kliendi puhul tema võimalusi ja riske,“ ütles Kõuts. Swedbanki kliendid täidavad endiselt laenukohustusi korrektselt ning võlgnevuste osakaal on äärmiselt madal.