Üheksa tugevaimat meeskonda, kes jätkavad võistlemist 30 000 euro suuruse auhinnaraha nimel on RawEdge, Funki, RayFoil, Mossy, Cara Health, Cerebrum Hub, BAUN, HopLocal, KIUD.

EAS-i ja Kredexi ühendasutuse koosseisu kuuluva Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul valis teležürii üheksa parimat tiimi erinevate tegurite põhjal nagu toote või teenuse areng, idee potentsiaal kui ka toote tutvustus ehk pitch. Peetersoni sõnul on tänavuse 9 tugevaima tiimi seas valdavalt füüsiliste toodete arendamisega tegelevad iduettevõtted.

„Ajujahi telesaatele eelneb mitmekuine kiirendiprogramm ja seda arengut, mis on koolituste ja mentortundidega saavutatud, on edasisaanud tiimide puhul väga hästi näha. Kuid sellest veelgi olulisem on see, kuidas tiimid suudavad selgitada, millega nad tegelevad ja mis on see kasu, mida tarbija saab. Iduettevõte võib tegeleda väga olulise ja innovaatilise teemaga, aga kui ta seda teadmist klientidele ja investoritele edasi anda ei suuda, pole ka neil pikka tulevikku,“ tõi Peeterson välja.

Ajujahis võistlevate tiimide sooritusi hindas viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Microsoft Eesti arenduskeskuse tegevjuht Tanel Erm, Elisa erakliendiüksuse juht ja juhatuse liige Mailiis Ploomann, SEB Eesti jaepanganduse valdkonna juht ja juhatuse liige Ainar Leppänen, EAS-i ja Kredexi ühendasutuse koosseisu kuuluva Startup Estonia juht Eve Peeterson, tarkvara testimise idufirma Testlio asutaja ja tegevjuht Kristel Kruustük.

Ajujaht on ETV eetris neljapäeviti kell 22.05. Võitja selgub 30. novembri otsesaates.

Ajujahi kiirendiprogramm sünnib avaliku- ja erasektori koostöös ning selle ellukutsuja on EASi ja KredExi ühendasutus. Programmi partner on SEB ning suurtoetajad Elisa ja Microsoft Eesti arenduskeskus. Lisaks toetavad programmi Advokaadibüroo TRINITI, T1 keskus, Maag Food, Net Group, Tallinn, Tartu ja Pärnu, Ajujahti viivad ellu CIVITTA, Optimist ja ERR.

Läbi aastate on Ajujahile kandideerinud üle 5500 äriidee ning kiirendist on tuule tiibadesse saanud mitmed kohalikud ja rahvusvahelised edulood. Tuntumate vilistlaste hulka kuuluvad näiteks Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, Timbeter jpt.