Tallinna börsiindeks lõpetas päeva -0,1% madalamal, Riia -0,38% ja Vilnius -0,01%.

Tallinna börsi aktsianimekirjade peale kujunes kauplemiskäibeks 585 000 eurot. Sellest suurema osa ehk 137 000 eurot andis LHV Group, 127 000 eurot Tallink Grupp ning 91 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiatest.

Langust jätkasid nii Hagen Bikes kui Clevon, mille aktsiatele jäi tänane kauplemispäev viimaseks. IPOst sai Clevoni aktsiaid ostas 60 miljoni eurose turuväärtuse pealt. Täna lõpetas ettevõte kauplemise ligi 12 miljoni eurose turuväärtusega.

Mis veel toimus?

  • Tallinna Vesi saavutas tänu vee hinnatõusule kolmandas kvartalis kasumiks 4,05 miljonit eurot, mida oli 82% enam kui mullu (2,22 miljonit eurot), kuid jääb siiski tunamullusele tulemusele alla 24%-ga. Loe pikemalt siit.

  • Punktid Technologies seisis kvartali jooksul silmitsi nii tehniliste probleemide kui inimeste langenud ostujõuga, kuid kvartal lõpetati sellegi poolest kasumiga. Loe pikemalt siit.

  • Baltimaade suuruselt kolmanda kanamunade tootja, Läti ettevõtte AS APF Holdings aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) märkimisperiood lõpeb esmaspäeval, 30. oktoobril. Vaata pikemalt siit.

  • Tallinna Sadama kaiehitus venib ning läheb vähemalt 8 miljonit kallimaks. Loe pikemalt siit.

USA ja Euroopa

Euroopa suuremad börsid on reedel kaubelnud languses. Regiooni laiapõhjaline Euro Stoxx 50 on langenud -0,60% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on langenud ligi 1%.

USAs on rallivad Amazoni aktsiad aidanud Nasdaqi koondindeksil kerkida avanedes 0,90% ning S&P 500 indeksil 0,20%. Seevastu Dow Jonesi tööstuskeskmine on langenud 0,35%.

Amazon teatas, et tugev veebimüük ja laienev reklaamiäri kergitasid kolmanda kvartali kasumit ning investorite poolt pingsalt pilveäri jätkas stabiliseerumist. Finantsjuht Brian Olsavsky prognoosis, et neljanda kvartali tulud kasvavad eelmise aastaga võrreldes 7-12%. Tegu on pühadeaegse kvartaliga ning tarbijate nõudlus on intressimäärade tõusu poolt proovile pandud. Ettevõtte ärikasum oli 6,98 miljardit dollarit, mida on ligi 1,3 miljardit rohkem kui analüütikud ootasid.

Börsi avanedes kerkisid Amazoni aktsiad üle 7% 128 dollari peale. 2023. aastat alustasid aktsiad 86 dollariga.