Sellest saab esimene planeerimis- ja tellimispunkt Lätis, mis pakub mugavat võimalust kodusisustuslahenduste loomiseks ning tellimiseks vastavalt külastajate individuaalsetele võimalustele, vajadustele ja soovidele. Esindusest on võimalik ka saada kätte e-poest tellitud tooteid. Uus esindus muudab IKEA tooted ja teenused Läti elanike jaoks paremini kättesaadavamaks.

IKEA planeerimis- ja tellimispunkti eesmärk on aidata külastajatel kavandada nende koju sobivaid IKEA lahendusi, näiteks kööke, magamistube, hoiulahendusi ja muud. Külastajatele pakutakse eelbroneeritud ajal individuaalset konsultatsiooni IKEA spetsialistiga. Lisaks on Liepaja esinduses kindlad alad, kus saab konsulteerida ning valminud kavandi jaoks vajaliku kohe ära tellida.

„Uue esinduse eesmärk on pakkuda külastajatele inspiratsiooni, sisustusalast nõu, lahendusi ning spetsialistide abi, et muuta kodust elu paremaks. Soovime seda pakkuda lätlaste kodude, töökohtade ja igapäevaste liikumisteede lähedal. Planeerimisstuudios on peamine fookus eelnevalt kokkulepitud kohtumistel, kuid oodatud on ka spontaansed külastajad. Lühidalt tähendab see, et igaüks, kes vajab uut kööki, saab endale eelnevalt külastuse aja broneerida, tulla IKEA Liepaja esindusse. Seejärel planeerivad IKEA spetsialistid erilahenduse vastavalt külastaja vajadusele ja aitavad teha ka tellimuse,“ selgitas IKEA Baltikumi müügijuht Inga Filipova.

Liepaja esindusest saab teine IKEA esindus Lätis. Alates 2018. aastast opereerib IKEA nii Riia kauplust kui ka e-poodi. Baltikumis on see juba kaheksas esindus: 4 neist asuvad Leedus, 2 Eestis ja alates 2024. aasta suvest asub 2 esindust ka Lätis. Sel aastal 80 tegevusaastat tähistanud ettevõte sisenes Baltikumi turule 2013. aastal, mil avati esimene kauplus Leedus Vilniuses.