Bigbank Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul garanteerib pank 3% suuruse intressi kõigile uutele säästuhoiuse klientidele esimeseks 6 kuuks, peale seda makstakse kontol olevale rahale jätkuvalt tavaintressi, milleks on hetkel 2,5%. „Kolme protsendi piiri ületamisega tahame tõmmata Eesti inimeste tähelepanu, et nad võtaks midagi ette oma säästudele õiglase hinna saamiseks.“

„Juba üle aasta on tähtajaliste hoiuste intressid kiiresti kasvanud, kuid Eesti Panga värsketel andmetel on täna ikka veel ligi kolm neljandikku Eesti eraisikute poolt pankadesse usaldatud rahast ikka veel jooksvatel arvetel ehk nõudmiseni hoiustel. Pangad kasutavad seda raha praktiliselt tasuta krediidiressursina ning raha omanikud ise ei teeni suurt midagi,“ selgitas ta.

„Olukord ei parane enne, kui see raha hakkab oma omanike otsuste põhjal jalgadega hääletama. Rahal on täna hind ja see hind ei ole üldse mitte odav. Bigbanki pakkumine on praegu kõigis hoiuseliikides pangaturu parim,“ kommenteeris Jonna Pechter, kelle sõnul on pankadele mugavaks muutunud turul vaja raputust.

Rahatarkust tuleb tema sõnul kasutada mitte ainult investeeringuile mõeldes, vaid ka oma sääste juhtides. Iga inimene peaks endalt küsima, kas tema säästud seisavad niisama, või teenivad parimat võimalikku tootlust ning vajadusel tegema oma rahaasjade juhtimises muutused.

Klient saab igal hetkel hoiusele raha juurde panna

„Füüsiliselt kuhugi kohale tulema ei pea, säästuhoiuse avamiseks tuleb sisse logida Bigbanki iseteenindusse, sõlmida seal digileping ning kanda raha kodupangast üle. Sama lihtsalt saab sealsamas säästuhoiuselt raha välja võtta ning juba paari päeva pärast on see tagasi arvelduskontol kodupangas,“ märkis Pechter.

Bigbanki paindliku säästuhoiuse erinevus tavalistest tähtajalistest hoiustest on see, et klient saab igal ajal raha hoiusele juurde panna ning kolmepäevase etteteatamisega vajadusel kogu oma raha ilma mingite lisakuludeta välja võtta, kaotamata seejuures ka seni teenitud intresse.

Võrreldes tähtajalise hoiusega pole kliendil ka muret parima pakkumise saamisega – kui intressid tõusevad, siis kõigile korraga, võrdselt ja automaatselt ning klient ei pea omalt poolt midagi tegema. Säästuhoiuse avamisega Bigbankis ei kaasne ühtegi teenustasu ega kulu kliendile ega ole ka kehtestatud hoiuse avamiseks miinimumsummat. Nagu kõik pangahoiused Eestis on ka säästuhoius kuni 100 000 euro ulatuses kindlustatud riikliku Tagatisfondi poolt.

Bigbank pakub säästuhoiust Saksamaa, Austria ja Hollandi turgudel juba 2020. aasta algusest. Toode on klientide hulgas populaarne ja saanud hulgaliselt positiivset tagasisidet kui hea võimalus teenida vaba raha eest palju paremat intressi kui pakuvad „kodupangad“. Käesoleva aasta maist pakub pank säästuhoiuse toodet ka Soome turul.

Käesoleva aasta 9 kuu lõpu seisuga oli Bigbanki hoiuste portfell kokku 1,76 miljardit eurot, kusjuures säästuhoiuste maht moodustas sellest 851 miljonit eurot, kasvades viimase üheksa kuuga 229 miljoni euro võrra (+27%).