Tallinna börsiindeks lõpetas päeva 0,26% madalamal ning Vilnius 0,2% madalamal. Riia börs kerkis 0,07%.

Tallinna börsi tänavusest tõusust on nüüd alles jäänud 1,06%. Tänavu maikuus ligines tõus 9% juurde.

Tallinna börsi erinevate aktsianimekirjade peale kujunes kauplemiskäibeks 683 000 eurot. Sellest 178 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiatest, 166 000 Tallink Grupi aktsiatest ning 142 000 eurot LHV Groupi aktsiatest.

Mis veel toimus?

  • Ekspress Grupp teatas kolmanda kvartali tulemused, millest paistis välja nii 9% müügitulu kui ligi 10% puhaskasumi kasv. Üheksa kuu lõikes on puhaskasum aastavõrdluses aga langenud. Vaata lähemalt siit.

  • Euroala inflatsioon langes esialgse hinnangu järgi 2,9 protsendi peale ehk oodatust enam. Vaata lähemalt siit.

  • USA aktsiaindeks S&P 500 on enda tänavusest tipust langenud enam kui 10% ehk sisenenud korrektsiooni. Ära on sulanud ka Tallinna börsiindeksi tänavune tõus. Vaata lähemalt siit.

  • Ülemiste City ärilinnaku arendaja kinnisvarafirma Mainor Ülemiste müügitulu jätkab kasvamist, aga mitte sedavõrd kiiresti kui intressikulud. Vaata lähemalt siit.

USA ja Euroopa

Euroopa suuremad börsid on päeva jooksul kaubelnud plusspoolel. Euro Stoxx 50 aktsiaindeks on kerkinud 0,80% ning Saksamaa DAX 0,50%. Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kerkinud 0,70%.

USA peamised aktsiaindeksid on esimese kauplemistunni järel kerges miinuses. Nasdaqi koondindeks ja Dow Jones on langenud ligi 0,20%, S&P 500 püsib nullpiiri lähedal. S&P 500 on teel kolmanda kuise languse poole, mis oleks pikim langusperiood alates 2020. aasta märtsist.

USA tarbijate kindlustunne langes oktoobris viie kuu madalaimale tasemele, mida rõhusid nõrgemad vaated majandusele ja mure kõrgete hindade pärast. Tööhõivekulud kiirenesid kolmandas kvartalis ootamatult, suurendades muret, et tugev tööturg võib hoida inflatsiooni üle Föderaalreservi eesmärgi.

Homme oodatakse Föderaalreservilt järjekordset intressiotsust.