Mõned nädalad tagasi tutvustati töötajatele uut EASi ja KredExi ühendasutus nime. Uus nimi „Innovate Estonia“ pidanuks avalikuks saama 6. novembril. Esindused alustasid nimemuutuste protsessiga ning pidulikud vastuvõtudki olid planeeritud. Aga mida ei ole, on uus nimi.

Siis aga saadetigi napilt enne tööpäeva lõppu saabus töötajatele kiri, millega pandi kogu protsessile pidur peale. „Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi suunisele peame kõik uue nime ja logoga seonduvad tegevused pausile panema kuni uue juhatuse esimehe tööle asumiseni,“ seisab Ärilehe allika sõnul kirjas. Uus juht Kati Kusmin astub ametisse aga alles 6. detsembril.

EASi ja KredExi ühendasutus olukorda kommenteerima ei kippunud, vaid suunasid edasi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse.

Ministeeriumgi jääb olukorda kommenteerides kidakeelseks. „Hetkeseisuga liigume EAS ja Kredexi ühendasutuse uue nime protsessiga edasi siis, kui uus juht on tööle asunud,“ kommenteeris ministeeriumi avalike suhete juht Laura Laaster.