Müügi kogumaht kasvas aastatagusega võrreldes 18 protsenti, ulatudes 182 miljoni euroni. „Kolmandas kvartalis jätkus Inbanki finantstulemuste paranemine tulude jõudsa kasvu ja müügimahu jätkuva suurenemisega. Inbanki kvartaalne kogutulu jõudis rekordilise 15,6 miljoni euroni, kasvades aastaga 24 protsenti,“ sõnas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.

Põldoja lisas, et alates 2021. aasta lõpust, mil Poolas hakkasid tõusma intressimäärad, on Inbank pidanud tegutsema keerulises keskkonnas. „Ometi oleme suutnud saavutada müügirekordeid kõigil turgudel ning hoida oma krediidikulud kontrolli all. Tänu sellele on Inbanki kasum taas tõusuteel, ulatudes kolmandas kvartalis 2,9 miljoni euroni,“ täpsustas Põldoja.Inbanki laenuportfell kasvas 2022. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 27% ja ulatus 975 miljoni euroni. Inbanki varade maht oli 2023. aasta kolmanda kvartali lõpus 1,2 miljardit eurot.

Toodete lõikes kasvas kolmandas kvartalis kõige rohkem autode finantseerimine – aasta varasemaga võrreldes 80 protsenti, moodustades 45 miljonit eurot. Lisaks sellele taastus jõudsalt täisteenus renditeenuste müük, mis kasvas aastatagusega võrreldes 64% ja ulatus 16 miljoni euroni. Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees märkis, et kolmandas kvartalis hakkas Inbank pakkuma Eestis uudset renditeenust, millega on tulevikus plaanis laieneda ka teistele turgudele.“

„Tegemist on ainulaadse täisteenusrendi pakkumisega kõikidel meie sihtturgudel. Esimese sammuna sõlmisime septembris koostöölepingu Appleʼi premium-taseme edasimüüjaga iDeal, kelle käest saavad kliendid nüüd soodsalt Apple’i seadmeid rentida,“ märkis Põldoja. „Sellel ja järgmisel aastal plaanime renditeenusega laieneda kõigile meie turgudele, nii koostöös Apple’i kui ka teiste elektroonikamüüjatega. Usume, et uudsest renditeenusest saab järgmistel aastatel üks Inbanki peamisi kasvumootoreid,“ lisas ta.

Inbank on Euroopa Liidu panganduslitsentsiga finantstehnoloogiaettevõte, mis ühendab kaupmehi, tarbijaid ja finantsasutusi järgmise põlvkonna embedded finance platvormil. Koostöös 5400+ kaupmehega on Inbankil 894 000+ aktiivset lepingut ja hoiuseid kogutakse kaheksas Euroopa riigis. Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil.