„Vaatamata kahele tugevale kuule aasta lõpus peame tõdema, et aprillis prognoositud 5,8 mln käibe sihti peame siiski alandama. Hetkel näeme, et kontsern on liikumas 4,2 mln euro käibekursil, aga vähemasti teisel poolaasta lõikes prognoosime ka kasumisse jõudmist,“ märkis Saunumi tegevjuht Henri Lindal.

„Mitte ainult kasumisse jõudmine, vaid ka rahavoo positiivseks jõudmine on hetkel ettevõtte peamiseks eesmärgiks, mistõttu oleme vähendanud erinevaid tegevuskulusid. Muuhulgas koondas Saunum Saunas OÜ oktoobris 4 töötajat“ lisas Lindal.

2023. aasta esimese kuue kuuga kujunes Saunum Groupi kahjumiks ligi pool miljonit eurot ning 2022. aasta peale oli kahjum 1,63 miljonit eurot.

Oktoobris ulatus Saunum Grupi müük 302 900 euroni (keriste ja keriste lisade müük 197 700 eurot, saunaehituse müük 105 200 eurot). Täpselt aasta tagasi, 2022. aasta oktoobris, oli ettevõtte käive 206 800 eurot (sh 104 700 eurot kerised ja keriste lisad ning 102 100 eurot saunaehituse müük).

„Oktoobris tarnisime keriseid ja saunasid kokku 13 erinevasse riiki. Eksport moodustas üle 70% Saunumi käibest“ võttis Lindal kuu kokku. „Oktoobris oli Saunumile kõige tugevam turg seekord Saksamaa. Ilmselt oli tavapärasest suurem müük seotud asjaoluga, et osalesime edukalt 24.-27. oktoobrini Kölnis oma valdkonna ühel Euroopa suurimal Aquanale messil. Messile eelnev ning messil saadud positiivne tähelepanu ja tagasiside lõi positiivset fooni oktoobrisse, aga ka nähtavasse lähitulevikku“ ütleb Lindal.

„Novembris on meil plaanis täita USA edasimüüja suurem keriste tellimus, samuti saadame esimesed seadmed Uus-Meremaale. Saunaehituses on tööjärge ees mitmeks kuuks, muuhulgas toodame saunasid nii Austraalia, Saksamaa kui ka Põhja-Ameerika turgudele. Saunum on 13.-15.novembrini esindatud Las Vegase International Pool/Spa/Patio Expo 2023 messil koos Saunum Classic välisauna ja töötava Saunum Air 7 kerisega. Messil osalemine toimub koostöös Saunumi Põhja-Ameerika maaletoojaga.

2023. aastal on Saunum Groupi aktsia langenud 39% ning maksab 6,5 eurot.