Starbucksi avaldatud tulemustest selgub, et poodide käive on kasvanud 8%, ületades analüütikute keskmist prognoosi 6,3%. Väidetavalt veab kasvu kõrgem tehingute arv ja suuremate tehingute kasv. Ettevõte avas neljandas kvartalis 816 uut poodi.

Müükide kasv oli oodatust suurem eeskätt USA-s ja Hiinas, mis on ka ettevõtte kaks kõige suuremat piirkonda. UBS-i analüütiku Dennis Geigeri sõnul ootavad investorid veel jätkuvat kasvu Põhja-Ameerikas. Mõneti on neil küsimusi tekitanud Aasia riikide ebaühtlane majanduslik taastumine.

New Yorgi börsi eelturul tõusis Starbucksi aktsia heade uudiste valguses 6,6%. Aktsia on aasta algusest kukkunud ligi 9,4%, jäädes oluliselt alla S&P 500 indeksi 10-protsendilisele tõusule.

„Oleme jätkuvalt kindlad kogu oma äritegevuse ja globaalse kasvutempo suhtes,“ ütles Starbucksi tegevjuht Laxman Narasimhan avalduses. Ettevõte käive koos uute restoranide lisandumisega oli 9,4 miljardit dollarit. Kasum aktsia kohta oli aga 1,06 dollari, mis on prognoositust suurem. Ettevõtte juhi sõnul pööratakse nüüd olulist tähelepanu järgmise 12 kuu tulemustele.

Näiteks on kasutusele toodud mitmed uusi tooteid, sealhulgas jahutavad joogid. Samuti on kliendid hakanud üha rohkem tellima toitu, mis kasvatab keskmist tehingusummat. Muuhulgas peab ettevõte oluliseks parandada ka senist teeninduskiirust.