Kasumit kergitas toodete mitmekesine valik, hinnastamisjõud ning sõidukite personaliseerimine, vahendab Reuters. Seetõttu tõstis ettevõte ka tänavust täisaasta kasumiprognoosi.

„Tellimuste maht on jätkuvalt kõrgeimal tasemel, tugev nõudlus on kõigis geograafilistes piirkondades ning katab terve 2025. aasta,“ ütles ettevõtte juht Benedetto Vigna teates. Kolmandas kvartalis toimetati klientideni 3459 autot, mida on aastavõrdluses 271 autot rohkem.

Ettevõte prognoosis, et kohandatud kasum enne intresse, makse ja amortisatsiooni (EBITDA) kasvab sel aastal vähemalt 2,25 miljardi euroni. Eelmise ja juba tõstetud prognoos nägi ette 2,19–2,22 miljardi euro vahele jäävat EBITDA-t.

Kolmandas kvartalis kerkis Ferrari kohandatud EBITDA 37% 595 miljoni euroni ning ületas sellega Reutersi analüütikute keskmist ootust 560 miljoni euro peal.

Ettevõtte sõnul tulid kvartali tarned 296 ja SF90 perekondadest, samas kui F8 Spider on lähenemas oma elutsükli lõpule. Esimese täiselektrilise mudeli plaanib Ferrari turule tuua 2025. aasta neljandas kvartalis.

Mõnedel mudelitel on Ferrari saanud jätkuvalt hinda tõsta, kuna firma jõukat klientuuri pole kerkinud inflatsioon ning tõusvad intressimäärad oluliselt mõjutanud.

Citi analüütikud ütlesid oma märkuses, et Ferrari kasum ületas kolmandas kvartalis prognoose tänu käibele ning seda vaatamata madalamatele marginaalidele võrreldes eelmise kvartaliga. „Kasvutempo on jätkuvalt positiivne,“ märkisid Citi analüütikud.

Milano börsil on Ferrari aktsiad kerkinud täna pea 5% 300 euroni. Aasta algusest on tõus ligi 44%.

Yahoo Finance’i poolt koondatud 15 analüütiku keskmine hinnasiht on Ferrari aktsial 304 euro peal, mis jätaks tõusupotentsiaaliks pelgalt 1%. Nendest kõrgeim hinnasiht asub 362 euro peal.