Otsus vahetada sportlaskarjäär IT-suuna vastu oli Kristo sõnul suur samm tundmatusse. „Olen aastaid mänginud võrkpalli välismaal, võitnud noorte Euroopa ja maailmameistritiitleid rannavõrkpallis ning elanud seitsmes erinevas riigis,“ ütles Kristo. Ent soov naasta koju, Eestisse, oli tugevam kui kunagi varem ning kui avanes võimalus teha karjäärivahetus, oli mees valmis astuma uuele teele.

Töö on enamat kui sissetulekuallikas

Kristo sõnul ei tohiks töökoht olla lihtsalt sissetulekuallikas, vaid koht, kus töötajad on osa suuremast perekonnast, kes hoolivad üheskoos kasvamisest ja edenemisest. „Olin harjunud mõtteviisiga, et minu hobi on olnud minu töö. Ehkki pidin IT-karjääri sisenedes tegema omajagu korrektuure, on see üleminek olnud valutu,“ ütles Kristo. Ta on Playtechis töötanud küll lühikest aega, aga juba praegu tunneb, et on oma meeskonnalt ja teistelt kolleegidelt nii palju õppinud. „Kõige enam üllatasid mind Playtechi inimesed – kõik on sõbralikud, töökad, samal ajal lõbusad. Müts maha nende ees,“ sõnas endine tippsportlane.

Uue töökultuuriga Kristol enda sõnul kohanemisprobleeme polnud – ta oli ju varasemalt iga aasta elanud ja mänginud võrkpalli uues keskkonnas. „Võrreldes Lõuna-Euroopa asjaajamisega on Eesti ja Põhjamaade töökultuur väga eetiline ning selgesõnaline. Inimesed suhtuvad lugupidamisega ja koostöö sujub,“ ütles mees. Kindlasti soovitab ta teistel, kes sellise kannapöörde oma karjääris ette võtavad, anda endale aega kohanemiseks. „Kõige tähtsam on mitte muretseda, kui kõik kohe ei õnnestu. Samuti küsida palju küsimusi ning kuulata kolleegide ja tiimikaaslaste nõuandeid,“ soovitas Kristo.

Võrkpall sarnaneb IT-valdkonnaga

Kristo näeb oma töös IT-valdkonnas palju sarnasusi varasema sportlaskarjääriga. „Minu töö hõlmab palju meeskonnatööd ja suhtlemist, täpselt nagu ka võrkpallis. Tohutult hea meel on töötada mitmete erinevate inimestega ning aidata lahendada nende igapäevaseid väljakutseid,“ selgitas endine profipallur. Tema suurim kirg on aidata teisi inimesi ja tuua nende nägudele naeratus, ning see iseloomustab ka Playtechi kogu meeskonda – ausus, abivalmidus ja sõbralikkus on väärtused, mida ühiselt jagatakse.

Uue karjääri kõrval pole Kristo unustanud ka oma suurimat kirge – sporti. Ta mängib endiselt võrkpalli ja rannavõrkpalli, Team Võru Barruse ridades Baltimaade kõrgeimas liigas. „Minu päevad venivad tihti õhtul üheksani välja, kuid ma hetkel väga naudin seda protsessi ja olen tänulik, et saan mõlemas kohas nõu ning jõuga kohal olla,“ ütles Kristo, kes tõdes, et on ka osa kolleege võrkpallipisikuga nakatanud.

Kristo pühendumus nii oma professionaalsele karjäärile kui ka hobidele on inspiratsiooniallikaks, demonstreerides, kuidas avatus uutele kogemustele võib pakkuda seni avastamata võimalusi. „Ära karda astuda uude valdkonda ega tundmatusse,“ julgustab ta ka teisi.

Tutvu Playtechiga lähemalt nende kodulehel.

Jaga
Kommentaarid