Lätis Enefit Latvia kaubamärgi all tegutsev ettevõtte tänavuse aasta üheksa kuu käive ulatus 140 miljoni euroni ning EBITDA ehk korrigeeritud kulumieelne ärikasum oli 2,1 miljonit eurot. Läti üksuse juht Krists Mertens kinnitab, et kuigi äri kasv Lätis on olnud 2023. aastal muljetavaldav, näevad plaanid eesootavaks aastaks jätkuvat kasvu. Enefiti eesmärk on jätkata oma põhitegevuse laiendamist nii era- kui juriidiliste klientide segmentides. Samal ajal töötame ka mitmete energiatoodete ja -teenuste nagu näiteks energiasalvestusseadmete ja teiste nutikate lahenduste arendamisega, et neid juba peagi klientidele tutvustada, lisas Mertens. Klientidele soovitakse tutvustada uuenduslikke lahendusi, mis aitavad optimeerida nende energiakulu.

Aitab tugevdada Läti ettevõtete konkurentsivõimet

Mertens rõhutab, et Enefiti peamine eesmärk on panustada taastuvenergia arengusse, suurendades tuule- ja päikeseparkide arvu üle terve Baltikumi. Samuti on õpitud toodete ja teenuste arendamisel efektiivselt analüüsima ja rakendama turuandmeid. Näiteks töötatakse Lätis aktiivselt suuremate päikeseparkide loomisega, et tugevdada Läti energiamahukate ettevõtete konkurentsivõimet.

Päikeselahenduste kõrval jätkub ka elektriautode avaliku laadimistaristu arendamine, kus kaasatakse ka Euroopa Liidu toetusi. Toetuste raames on tänavu sõlmitud lepingud seitsme uue kiirlaadimispunkti rajamiseks suurematele Läti maanteedele. Eesti Energia tegutseb Lätis Enefiti brändi all juba aastast 2006.