„Need on täis unistusi ja visalt nende poole püüdlemist,“ kõneles ta. Samal ajal on paljud tooted ja teenused muutnud ka kogu maailma.

„Kui äripartnerina alustasime, soovisime saada Eesti parimaks,“ lisas ta. Nüüd on ettevõttel aga uus visioon: „Meie eesmärk on arendada keskkonnasõbralik toode, mis on kujundab jätkusuutlikku tulevikku Euroopa suurimates metropolides – Pariis, London, Berliin.“

Vaata pikemalt VIDEOST!

Konkursi taust

Eesti suurimat ettevõtluskonkurssi veavad üheskoos kolm organisatsiooni: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, EASi ja KredExi ühendasutus ning Eesti Tööandjate Keskliit. Konkurss on pikaajalise traditsiooniga ning igal aastal tunnustatakse Eesti parimaid ettevõtteid ning valitakse aasta ettevõte. 2023. aastal osales konkurssidel ligi 3500 ettevõtet. Konkursi eesmärk on edendada ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid.

Ettevõtluskonkurss sisaldab endas kahte konkurssi:

  • Konkurssi „Ettevõtluse auhind“ korraldab EASi ja KredExi ühendasutus koos Eesti Tööandjate Keskliiduga. See on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele. See on Eesti vanim ettevõtluskonkurss, mille juured ulatuvad juba 1996. aastasse. Just sel aastal anti president Lennart Meri eestvedamisel välja tiitel „Välisinvestor 1995“. Ettevõtluse auhinna konkurssi kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

  • Konkurentsivõime edetabel, mida korraldab kaubandus-tööstuskoda. Konkursi raames koostatakse ettevõtete paremusjärjestused valdkonniti ning selgitatakse välja konkurentsivõimelisimad tööstuse, kaubanduse ja teeninduse valdkondades. Andmeid töötleb Eesti Konjunktuuriinstituut.

Aasta ettevõte 2023

Aasta ettevõtte 2023 valis mõlema konkursi parimate hulgast esinduslik žürii. Arvestati majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, rolli töökohtade loomisel, panust töötajatesse, tegevusi ekspordi suunal, vastutustundlikkust ning panustamist ühiskonda.