APFi aktsiate märkimises osalenud investoritest on 73% Lätist, 25% Eestist ja 2% Leedust. Rahaliselt kaasati 90% investeeringutest Lätist, 9% Eestist ja 1% Leedust. Märkimiskorraldusi esitati 12 Balti panga ja 1 investeerimisfirma kaudu. Investorite seas on ka kaks Läti pensionifondi.

Kuna nõudlus aktsiate järele ületas pakkumist, täidetakse märkimiskorraldused summas 5,3 miljonit eurot ja ülejäänud summa tagastatakse investoreile vastavalt IPO aktsiate jaotuse reeglitele. Aktsiate täpsem jaotus otsustatakse esmaspäeval.

„Vaatamata Balti börsil investorite seas hetkel valitsevatele pessimistlikele meeleoludele õnnestus meil IPO eesmärk ületada tänu oma veenvale kasvuloole, mis sisaldab selget arusaama munatootmise pakkumise ja nõudluse dünaamikast, meie jätkusuutlikkuse ambitsioone ja üksikasjalikke arenguplaane. Mul on hea meel, et meie tegevusi usaldasid nii kaks Läti pensionifondi kui ka suur hulk jaeinvestoreid, kes ostsid suuremaid ja väiksemaid aktsiakoguseid,“ ütles APFi tegevjuht ja suurim aktsionär Jurijs Adamovičs pressiteates.

„Loodan, et meie IPO tugevdab Läti kapitaliturge ja annab kindluse, et põhjaliku visiooniga Läti ja Balti ettevõtted suudavad ka edaspidi kaasata oma arenguks vajalikke vahendeid erinevatest allikatest, sealhulgas lõpuks ka kohalikest pensionifondidest, kes viimase viie aasta jooksul Läti IPOdes osalenud ei ole,“ lisas Adamovičs.

5,11 eurose aktsiahinnaga ulatub APF turukapitalisatsioon ehk ettevõtte kõigi aktsiate turuväärtus 29,3 miljoni euroni. Algselt plaanis Läti munatootja kaasata raha kõrgema hinna pealt (6,81 eurot aktsia kohta), kuid vähesema huvi tõttu alandati eelmise nädala alguses aktsia hinda ja pikendati märkimisperioodi.

Ettevõtte aktsiatega kauplemine algab börsil neljapäeval, 9. novembril. APFi aktsiate kauplemissümboliks börsil saab olema EGG.

APF Holdings plaanib IPO käigus kaasatava investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel suurendada Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusele jäävas Aluksne linnas asuvas farmis jätkusuutlike õrrekanamunade tootmist: ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks kaasaegset linnuhoonet ning laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust. APF soovib suurendada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60% (180 miljoni munani), kasvatada munakanade arvu (665 000-ni) ja müügitulu enam kui kaks korda (25 miljoni euroni).