Maailma suurim toidutootja lisati nimekirja, kus on juba Mondelēz, PepsiCo ja Unilever. „Hoolimata Venemaa jätkuvast tegevusest Ukraina vastu jätkab Nestlé agressorriigis tegutsemist,“ teatas asutus.

Nimekirja lisamise eesmärk on kahjustada ettevõtte mainet, kuid õiguslikke tagajärgi sel pole. Samuti pole Venemaal tegutsemisele kehtestatud sanktsioone.

Nestlé on varem öelnud, et on peatanud oma toodete ekspordi Venemaale, välja arvatud „kohalikele esmavajalikud kaubad“. Nii on nad Venemaal lõpetanud Maggi puljongikuubikute reklaamimise ja KitKati müügi.

Ukraina korruptsioonivastase võitlusega tegeleva asutuse juht Oleksandr Novikov ütleb aga, et ettevõte on jätnud vale mulje sellest, just kui oleksid nad Venemaalt lahkumas.

Viimase aastaaruande kohaselt on Nestlé’il Venemaal kuus tehast, sealhulgas kondiitritöökoda. Nestlé teenis 2021. aastal oma müügitulust Venemaalt 2%.

Nestlé on Šveitsi päritolu toidutootja, kelle toodete hulka kuuluvad näiteks imikutoit, hommikuhelbed, kohv ja tee, kondiitritooted, piimatooted, jäätis ja suupisted.

Jaga
Kommentaarid